Sport

Superbet Group susține puternic libertatea presei: „Orice ingerință este incompatibilă cu valorile companiei noastre!”

Superbet Group, liderul pieței de profil din România, a oferit o poziție clară și tranșantă la acuzele că industria de jocuri de noroc ar atenta, sub orice formă, la libertatea presei.
04.10.2023 | 18:12
Superbet Group sustine puternic libertatea presei Orice ingerinta este incompatibila cu valorile companiei noastre
Superbet Group e liderul pieței de jocuri de noroc din România
ADVERTISEMENT

Începutul de săptămână a fost marcat în mass-media românească de scandalul izbucnit la Gazeta Sporturilor, unde redactorul-șef Cătălin Țepelin a fost dat afară de conducerea trustului Ringier. Într-un mesaj publicat pe rețelele de socializare, Țepelin i-a acuzat pe șefii elvețieni că au încercat să se implice în chestiuni editoriale la presiunile unor reprezentanți ai industriei de jocuri de noroc din România.

Reacție oficială Superbet Group: „Ne delimităm categoric de orice formă de influență, intruziune sau presiune exercitate în politica editorială a oricărei entități de presă”

Pentru că în presa din România au apărut o serie de articole și acuze că reprezentanți ai industriei de jocuri de noroc ar fi intervenit în politica editorială a unor publicații, fără a fi prezentate nume și dovezi clare, Superbet Group, liderul pieței de profil din România, a oferit o reacție oficială prin care se delimitează clar și fără echivoc de asemenea practici.

ADVERTISEMENT

„În urma subiectelor circulate în sfera publică, pe parcursul ultimelor zile, în care se fac referiri la implicarea industriei de gaming în politica editorială a unor publicații de prestigiu din România, Superbet Group dorește să facă o serie de precizări.

De 15 ani sprijinim mediul sportiv și jurnalismul de calitate în România, fiind deplin conștienți de valoare socială pe care acestea o dețin. Încă de la începutul proiectului nostru de business, ne-am angajat să menținem standarde de integritate în toate aspectele activității noastre și în relația cu toți partenerii de dialog – presă, public general, organizații non-guvernamentale, cluburi sportive și autorități.

ADVERTISEMENT

Prin urmare, dorim să menționăm, fără echivoc, faptul că Superbet Group se delimitează categoric de orice formă de influență, intruziune sau presiune exercitate în politica editorială a oricărei entități de presă. Suntem profund angajați în promovarea integrității, atât în lumea presei, cât și în cea a sportului.

Respectul pentru libertatea presei și pentru independența jurnaliștilor este unul din principiile pe care ne bazăm activitatea și colaborarea cu orice parteneri media. Orice ingerință în conținutul editorial sau presiuni la nivel de management sunt incompatibile cu valorile companiei noastre. 

ADVERTISEMENT

De aceea, subliniem faptul că tratăm cu deosebită responsabilitate orice posibilă circumstanță în care reprezentați ai Superbet ar putea acționa neconform cu principiile noastre de activitate.

Orice sesizare argumentată legată de activitatea echipelor noastre este investigată cu seriozitate și promptitudine, iar compania noastră nu va ezita niciodată să adopte măsuri drastice, în cazul în care reprezentanții grupului Superbet vor acționa neprincipial. Respectarea uniformă și fără excepție a codului nostru de bune practici rămâne unul dintre pilonii de sustenabilitate pe care este clădit businessul nostru.

ADVERTISEMENT

Rămânem deschiși la dialog cu toții partenerii care împărtășesc valorile noastre de transparență și respect”, se arată în comunicatul Superbet Group.

Superbet Group, liderul pieței de jocuri de noroc din România

Fondat de către familia Dragic în anul 2008, grupul Superbet este o companie de tech & entertainment, fiind liderul industriei de pariuri sportive din România.

Compania desfășoară operațiuni în retail, unde are o rețea de peste 1.000 de agenții stradale, precum și în online, prin intermediul website-ului și al aplicațiilor de pariuri sportive și gaming. Grupul este prezent în 10 țări, cele mai importante piețe fiind în România, Belgia si Polonia.

Între acționarii grupului se află și gigantul american Blackstone Inc., cel mai mare fond de investiții din lume, care a realizat, în 2019, o investiție strategică minoritară în valoare de 175 milioane Euro.

Superbet este membru al IBIA (Asociația Internațională de Integritate în Betting) și singura companie românească premiată de patru ori în cadrul Central and Eastern European Gaming Conference (CEEGC) cu trofeul de excelență în regiune – Cel mai bun Operator de Pariuri Sportive din Europa Centrală și de Est.

Puteți afla mai multe detalii despre viziunea strategică, activitățile comerciale și echipa de leadership a Superbet Group accesând: www.superbetgroup.com.

  • 2008 este anul în care a fost fondat Superbet Holding Romania
ADVERTISEMENT