Sport

Superbet se extinde în SUA și Asia! Venituri de peste 1 miliard de euro în 2021 și un obiectiv fabulos: “Soarele să nu mai apună niciodată peste imperiul Superbet”

Superbet este cu siguranță în topul celor mai importante companii românești. Anul trecut a trecut cu bine pandemia, ba chiar și-a dublat cifra de afaceri. Următorii pași se anunță și mai spectaculoși.
27.01.2022 | 23:05
Superbet se extinde in SUA si Asia Venituri de peste 1 miliard de euro in 2021 si un obiectiv fabulos Soarele sa nu mai apuna niciodata peste imperiul Superbet
Superbet este gata să scrie istorie și să cucerească piețele din SUA și Asia. Sursă foto: wall-street.ro
ADVERTISEMENT

Superbet, companie românească de pariuri și jocuri de noroc, pornește spre noi orizonturi. Este deja prezentă pe nu mai puțin de 10 piețe europene, iar numărul este pe cale să se mărească în următoarea perioadă. Tot în scurt timp, Superbet este gata să cucerească și alte continente.

Superbet se extinde în SUA și Asia! “Vrem ca soarele să nu mai apună niciodată peste imperiul Superbet”

În primă fază, se va lansa pe piața din Canada, iar următorul pas este extinderea în SUA și Asia. Ambiții uriașe, pe care Johnny Hartnett, CEO al companiei, le-a expus în cel mai elocvent mod. “Vrem ca soarele să nu mai apună niciodată peste imperiul Superbet. Afacerea noastră trebuie să existe oriunde se află o piață reglementată a jocurilor de noroc”, a declarat Hartnett pentru Bloomberg.

ADVERTISEMENT

Din acest punct de vedere, lucrurile merg din ce în ce mai bine pe plan internațional. Foarte multe țări au introdus anumite reglementări în privința jocurilor de noroc, ceea ce a dus la impulsionarea industriei globale. Conform unui raport efectuat de Grand View Research, este de așteptat ca industria globală să ajungă la 140 de miliarde de dolari până în 2028.

De asemenea, reglementările pe piața din România au fost apreciate de Johnny Hartnett: “Industria de betting din România are un viitor strălucit. ONJN (Oficiul Naţional al Jocurilor de Noroc), reglementatorul pieţei pe care activăm, are o abordare orientată spre viitor.

ADVERTISEMENT

Gigantul Blackstone, unul dintre cele mai mari fonduri de private equity din lume, gata să contribuie la expansiunea Superbet

Chiar dacă veghează ferm la respectarea reglementărilor, reuşeşte în acelaşi timp să fie deschisă în materie de digitalizare şi să creeze cadrul legal care să susţină dinamica acestui trend”, explica Harnett într-un interviu acordat pentru Business Magazin în urmă cu un an.

Din 2019, Superbet este susținută de gigantul Blackstone, care este gata să susțină planurile de extindere ale Superbet, una dintre cele mai importante companii care dispune de capital românesc. “Dacă vor fi necesare noi fonduri, Blackstone poate ajuta. În cele din urmă, compania ar putea să se listeze pe bursă”, a mai punctat Hartnett.

ADVERTISEMENT

În urmă cu trei ani, americanii de la Blackstone au cumpărat un pachet minoritar „strategic” de acţiuni pentru 175 de milioane de euro. Blackstone este unul dintre cele mai mari fonduri de private equity din lume!

Superbet are deja operațiuni de succes în 10 piețe europene! A fost primul jucător autorizat în Polonia, iar în 2021 s-a extins și în Belgia

Planurile Superbet de a-și extinde granițele imperiului și de a cuceri piețe noi, în frunte cu SUA și Asia, nu ar trebui să vină ca o surpriză pentru cei care cunosc istoricul companiei. În noiembrie 2017, Superbet a devenit primul operator străin autorizat să desfășoare afaceri în Polonia, cea mai mare piață din domeniul pariurilor sportive din Europa Centrală și de Est.

ADVERTISEMENT

Apoi, Superbet a scris istorie și în 2021. A realizat cea mai mare tranzacție făcută de o companie românească în afara țării. A achiziționat cel de-al treilea jucător din piața belgiană de betting & gaming, Napoleon Sports & Casino. Pe care l-a transformat în lider de piață în Belgia.

Pe plan intern, Grupul Superbet este cel mai puternic operator din industria de pariuri sportive și jocuri de noroc, iar ambițiile legate de extindere sunt cât se poate de justificate. Sunt deja zece țări europene în care compania derulează operațiuni cu mare succes.

Johnny Hartnett este CEO Superbet din 2019

“Vrem să facem din Superbet un jucător global cu cel mai bun software dezvoltat în regie proprie pe care l-a avut vreodată această industrie. Ar fi capătul celei mai de succes poveşti de business care a pornit din România”, (Johnny Hartnett, CEO Superbet Group)

 

Grupul Superbet a fost înființat de omul de afaceri Sacha Dragic

Superbet, cel mai puternic operator din industria de pariuri sportive și jocuri de noroc, a fost înființat de Sacha Dragic, care derulează afaceri importante și în alte domenii,

Sacha Dragic este de multă vreme un nume cu greutate în antreprenoriatul local, grupul pe care îl controlează, Superbet, depășind valoarea de 2,5 miliarde de euro. Portofoliul său de investiții, însă, este mult mai vast, cu participații în servicii financiare, dar și în firme listate la Bursa de Valori București.

ADVERTISEMENT