Life

Superstiții de Crăciun. Ce trebuie să mănânci neapărat în Ajunul acestei sărbători

Superstiții de care să ții cont de Crăciun. Ce aliment e bine să mănânci în Ajunul acestei sărbători și care este motivul.
24.12.2023 | 08:30
Superstitii de Craciun Ce trebuie sa mananci neaparat in Ajunul acestei sarbatori
Ce e bine să mănânci în Ajunul Crăciunului. Sursa foto: Pixabay/Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Află câteva superstiții de care e bine să ții cont de Crăciun. Se spune că este bine să consumi un anumit aliment în Ajunul acestei sărbători atât de apreciate.

Superstiții de Crăciun. Ce e bine să mănânci în Ajunul acestei sărbători

Crăciunul este, poate, cea mai așteptată sărbătoare din an, mai ales de către copii. Este ocazia perfectă pentru familii să petreacă timpul împreună și să se bucure de aceste momente.

ADVERTISEMENT

Totodată, la fel ca alte sărbători, și Crăciunul vine cu câteva obiceiuri, tradiții și superstiții de care multe persoane țin cont, fiind transmise din moși strămoși.

Pregătirile pentru Crăciun încep cu câteva zile sau chiar cu o săptămână înainte de sărbătoare. Gospodinele pun la punct preparatele pentru masa festivă, dar și colaci, turte și covrigi pe care le vor da colindătorilor.

ADVERTISEMENT

Există, de altfel, o tradiție pe care este bine să o respecți în Ajunul Crăciunului. Aceasta presupune să mănânci un anumit aliment, deoarece se spune că te va ajuta să menții o stare de sănătate bună pe tot parcursul anului.

Se spune că, în Ajunul Crăciunului, e bine să mănânci cel puțin un măr. În acest fel, nu vei avea probleme de sănătate mult timp, după cum spune credința populară.

ADVERTISEMENT

O altă superstiție spune că, atunci când pregătești masa festivă de Crăciun, trebuie să adaugi și un fir de busuioc. Dacă faci asta, atunci te vei bucura de noroc și bogăție.

În Ajunul Crăciunului, se spune că este bine să oferi un cadou cuiva, indiferent de ce este. Un astfel de gest te va ajuta să ai noroc în anul care vine, conform tradiției.

ADVERTISEMENT

Dacă te săruți sub vâsc în noaptea de Ajun, atunci vei avea noroc în dragoste. Dacă nu, ghinionul s-ar putea să te urmărească în noul an, după cum se spune în popor.

Ce alte superstiții mai sunt de Crăciun

Mai există, de altfel, câteva superstiții cu care vine această sărbătoare. Una dintre ele are legătură cu vremea. De exemplu, dacă de Crăciun este zăpadă, atunci de Paște vremea va fi însorită. În plus, dacă de Crăciun vremea e frumoasă, cu cer senin, atunci recoltele din anul următor vor fi bogate.

În dimineața de 25 decembrie, se spune că e bine să te speli pe față cu apa în care a stat un bănuț de argint pentru a evita bolile în anul următor.

De asemenea, în cazul în care nu ți-ai împodobit casa cu crenguțe de vâsc, se spune că vei avea parte de ghinion în anul următor. Pentru a evita acest lucru, e bine să-ți decorezi locuința.

În Ajunul Crăciunului, se spune că este bine să mături pragul casei pentru a avea noroc în noul an. Vei avea parte de succes pe toate planurile dacă faci asta.

ADVERTISEMENT