Sport

Suporterii au făcut prăpăd după calificarea Angliei în semifinale. Nu au lipsit clasicele încăierări cu polițiștii

Anglia e în sărbătoare. Fanii naționalei lui Gareth Southgate sărbătoresc zi și noapte calificarea favoriților în semifinalele Euro 2020.
04.07.2021 | 17:50
Anglia e în sărbătoare. Fanii naționalei lui Gareth Southgate sărbătoresc zi și noapte calificarea favoriților în semifinalele Euro 2020.
ADVERTISEMENT

Milioane de britanici sărbătoresc calificarea echipei naționale a Angliei în semifinalele Euro 2020, după 25 de ani de așteptare.

Berea curge în valuri, pe străzi, în parcuri, pub-uri și restaurante fanii cântă neîncetat așteptând momentul în care Harry Kane va ridica deasupra capului trofeul pe care englezii îl așteaptă dintotdeauna.

ADVERTISEMENT

Încă o noapte albă în Regat

Anglia a spulberat Ucraina în sferturile Euro 2020 și s-a calificat într-o manieră entuziasmantă în careul de ași al europeanului transcontinental ce are ca punct terminus Londra, pe 11 iulie.

Suporterii au uitat de restricții și o țin tot într-o petrecere încă de la meciul din optimi, când trupa lui Gareth Southgate a eliminat dușmanul istoric, Germania.

ADVERTISEMENT

Dacă atunci s-au băut aproximativ 10 milioane de litri de bere, cifrele, din punct de vedere economic, sunt cu siguranță superioare după meciul de sâmbătă seara, de la Roma, unde Anglia a făcut instrucție cu Ucraina.

Meciul a fost urmărit de peste 5.000 de englezi din tribune, alte câteva mii sărbătorind pe străzile și terasele capitalei Italiei.

ADVERTISEMENT

Euforia a atins punctul maxim în Anglia unde milioane de fani au celebrat calificarea în semifinale, pe străzile marilor orașe. Nici încăierările tradiționale cu polițiștii nu au lipsit.

Presa din Anglia scrie că doi polițiști au avut nevoie de îngrijiri medicale după disputele cu fanii, după ce au fost loviți cu sticle și pietre, și că mai mulți suporterii au fost reținuți.

ADVERTISEMENT

Urmează meciul cu Danemarca

Campionatul European se apropie de final. Cele două semifinale sunt programate, marți, respectiv miercuri, ambele pe Wembley.

Dacă în prima dintre ele se vor înfrunta Spania și Italia, cea de a doua va reprezenta un nou punct critic pentru autorități. Anglia va întâlni surprinzătoarea națională a Danemarcei, iar organizatorii se așteaptă la încă o noapte albă în Londra.

Fanii britanici sunt recunoscuți pentru atașamentul lor față de echipa națională, indiferent de echipa de club pe care o susțin.

Meciul dintre Anglia și Danemarca se joacă, miercuri, de la ora 22:00 și va stabili ultima finalistă la Euro 2020. Marea finală va fi găzduită de același stadion, Wembley, duminică, 11 iulie, de la ora 22:00.

ADVERTISEMENT