Sport

Suporterii bulgari, scandări rasiste la adresa FCSB: „0% Steaua”

Suporterii bulgari ai lui CSKA 1948 Sofia și-au dat în petec în a doua repriză a meciului cu FCSB din partida tur a „dublei” din preliminariile UEFA Conference League.
26.07.2023 | 22:59
Suporterii bulgari scandari rasiste la adresa FCSB 0 Steaua
Suporterii celor de la CSKA 1948 Sofia au avut scandări rasiste la adresa FCSB. Foto: sport.pictures.eu.
ADVERTISEMENT

Suporterii lui CSKA 1948 Sofia au avut scandări rasiste și au ironizat-o pe FCSB în a doua repriză a meciului câștigat de echipa lui Gigi Becali, scor 1-0 în primul meci al „dublei” din turul al doilea preliminar al Conference League. Aproximativ 1.000 de suporteri au asistat la meciul de pe stadionul „Vasil Levski”.

Suporterii bulgari, scandări rasiste la adresa FCSB: „0% Steaua”

FCSB a câștigat meciul tur cu CSKA 1948 Sofia, după golul marcat de Florinel Coman în minutul 28. Dacă în prima repriză fondul sonor a fost dominat de cei 150 de suporteri români ai FCSB-ului, în a doua repriză bulgarii au venit cu replica.

ADVERTISEMENT

Pe parcursul manșei secunde, mai mulți fani ai lui CSKA 1948 Sofia au afișat un banner ironic la adresa celor de la FCSB. Suporterii echipei lui Atanas Ribarski, aflați la Tribuna 1, au afișat mesajul ironic „0% Steaua”, conform gsp.ro. Bannerul face referire la disputa pentru identitate și palmares a echipei lui Gigi Becali cu CSA Steaua.

Mai mult decât atât, în minutul 80, ultrașii celor de la CSKA 1948 Sofia au avut scandări rasiste la adresa celor de la FCSB. „Țiganii, țiganii”, au fost scandările care au răsunat în tribunele celui mai mare stadion din Bulgaria, care a fost gol la meciul dintre CSKA 1948 Sofia și FCSB.

ADVERTISEMENT

Meciul CSKA 1948 Sofia – FCSB a fost întrerupt

În minutul 71, jucătorii celor două echipe au mers la margine pentru pauză de hidratare. „Centralul” partidei a fost nevoit să extindă timpul de odihnă din cauza unor probleme cu nocturna de pe arena ”Vasil Levski” din Sofia.

Instalația de nocturnă a fost afectată de vremea nefavorabilă de la Sofia, iar arbitrul a decis că vizibilitatea jucătorilor este afectată după ce o parte dintre lumini au cedat. În cele din urmă jocul s-a reluat.

ADVERTISEMENT

Gigi Becali, reacție dură după CSKA 1948 Sofia – FCSB 0-1: „E ca la circ”

Deși FCSB a câștigat partida de la Sofia și este favorită la calificare, Gigi Becali a intervenit la TV la scurt timp după finalul partidei și a criticat dur jocul roș-albaștrilor. Patronul FCSB l-a luat la țintă pe Octavian Popescu, intrat în repriza secundă.

„Sunt mulțumit că am câștigat, dar nu e în regulă ce s-a întâmplat. În repriza a doua a fost ca în campionatul intern. Te domină echipe mici, nu ai voie, nu există așa ceva. Greșeli multe, Tavi Popescu parcă nu știu ce s-a întâmplat cu el. David Miculescu dădea pase la adversari, Crețu dădea assist pentru ei. 

ADVERTISEMENT

Nu pot să îmi dau seama, nu înțeleg cum se poate întâmpla așa ceva. Azi am jucat cu o echipă care nu știe să dea gol. Cu danezii dacă jucăm așa, ne spulberă. Jucătorii se dau șmecheri, ei se cred fotbaliști. Am văzut asta la Tavi Popescu, el se crede la circ. Joacă, mă, fotbal, el joacă la mișto. Aici e joc bărbătesc! Dacă nu e Djokovic avem mereu probleme? Să ne scoată el mereu?

Nu am nicio perspectivă la calificarea în grupe. Nu există nicio perspectivă cu echipa asta! Nu avem valoare de calificare. Poate vine acum Chiricheș, revine Djokovic…. dar nu știu. Noi un meci mai jucăm în Europa, suntem scoși cu jocul ăsta!”, a declarat Gigi Becali, la TV Orange Sport.


  • Cotă BETANO pentru FCSB: 1,70 este cota pentru „2” la meciul Oțelul Galați – FCSB

ADVERTISEMENT