Sport

Suporterii trebuie să mai aștepte până să revină pe stadioane! Anunțul făcut de ministrul Tineretului și Sportului

17.05.2021 | 19:24
Suporterii trebuie sa mai astepte pana sa revina pe stadioane Anuntul facut de ministrul Tineretului si Sportului
ADVERTISEMENT

Eduard Novak, ministrul Tineretului și Sportului, a anunțat că suporterii mai trebuie să aștepte până să revină pe stadioane, dezvăluind că, momentan, planul este făcut doar pentru finala Cupei României.

Eduard Novak lasă de înțeles că doar finala Cupei României dintre Astra Giurgiu și Craiova se va desfășura cu fani pe stadion, iar partida care se va juca la Ploiești, va fi considerată ca un test.

ADVERTISEMENT

București va găzdui și patru partide la Campionatul European de fotbal din vară, acolo unde UEFA a impus ca fanii să fie prezenți pe stadion într-un anumit procent.

Anunțul ministrului Tineretului și Sportului despre revenirea fanilor pe stadioane

Eduard Novak a anunțat că finala Cupei României dintre Astra și Craiova va fi văzută ca un meci-test în privința revenirii pe stadioane ale fanilor, lăsând de înțeles că va fi singura partidă din acest sezon care se va desfășura cu suporteri.

ADVERTISEMENT

„Sâmbăta viitoare, la Cupa României, avem 25% din spectatori şi ne dorim să vedem cât mai mulţi în perioada următoare. Deocamdată, aceasta este decizia Guvernului.

Protocolul între noi şi Ministerul Sănătăţii există, dar deocamdată aceasta este decizia, să acceptăm numai meciuri-test sau pilot. Încă puţină răbdare şi cred că o să avem meciuri cu spectatori pe stadion”, a spus Eduard Novak, conform telekomsport.ro.

ADVERTISEMENT

„Totul depinde de cifre și de numărul de vaccinați!”

Eduard Novak a continuat și a anunțat că soarta revenirii fanilor pe stadioane ține în mod special de numărul persoanelor care se vaccinează, atrăgând atenția asupra importanței vaccinului în rândul populației:

„După iunie vom avea nişte măsuri de relaxare, şi în iulie… Noi încercăm din răsputeri să aducem cât mai repede spectatorii pe stadion. Deocamdată, totul depinde de cifre şi de numărul de vaccinaţi”.

ADVERTISEMENT

„Contează cât ne vaccinăm. Trebuie să ştie toată lumea că vaccinul este foarte important şi cred că este o măsură de siguranţă pentru noi, pentru toată lumea.

Dacă vrem să trăim liber şi normal, trebuie să ne vaccinăm. Asta ar fi o condiţie. În perioada următoare totul depinde de situaţia vaccinaţilor”, a mai spus ministrul Tineretului și Sportului.

Finala Cupei României se va juca pe data de 22 mai, pe stadionul „Ilie Oană”, din Ploiești, între Craiova și Astra Giurgiu.

ADVERTISEMENT
Tags: