Sport

Umilință istorică în Cupa Davis: România – Taiwan 1-3! Ultimul meci nu s-a mai jucat

România a pierdut întâlnirea cu Taiwan din cadrul Grupei 1 Mondiale din Cupa Davis și a ratat accederea în calificările pentru turneul final.
16.09.2023 | 15:45
Umilinta istorica in Cupa Davis Romania  Taiwan 13 Ultimul meci nu sa mai jucat
România a pierdut întâlnirea cu Taiwan, scor 1-3, din cadrul Grupei 1 Mondiale a Cupei Davis. Sursă foto: Federaţia Română de Tenis
ADVERTISEMENT
16-09-2023
12:52

România - Taiwan 1-3

România a pierdut întâlnirea cu Taiwan, scor 1-3, din cadrul Grupei 1 Mondiale a Cupei Davis.

Singurul punct al echipei noastre a fost adus de Cezar Crețu, care l-a învins în meciul al patrulea pe Wu Tung-Lin, scor 6-4, 6-4, după o oră și 46 de minute. Cele două formații au căzut de acord ca ultima partidă, cea dintre Marius Copil și Chun Hsin Tseng, să nu se mai desfășoare.

Taiwan va merge în calificările pentru turneul final al Cupei Davis, în timp ce România va juca în continuare în play-off pentru menținerea în Grupa Mondială I.

16-09-2023
09:46

România - Taiwan 0-3, după primul meci al zilei de sâmbătă

Perechea Victor Cornea/Cezar Crețu a fost învinsă de cuplul Yu Hsiou Hsu/Tsung Hao-Huang, astfel că România este condusă de Taiwan, scor 0-3, în întâlnirea din cadrul Grupei 1 Mondiale a Cupei Davis.

Sportivii din  Taiwan s-au impus cu scorul de 6-1, 6-4, după o oră și 12 minute. Conform programului, sâmbătă ar mai urma să aibă loc meciurile:

  • Nicholas David Ionel – Yu Hsoiu Hsu
  • Marius Copil – Chun Hsin Tseng

Taiwan, câștigătoarea acestei întâlniri, va merge în calificările pentru turneul final al Cupei Davis, în timp ce România va juca în continuare în play-off pentru menținerea în Grupa Mondială I.

15-09-2023
14:38

România - Taiwan 0-2 în Cupa Davis după prima zi

România este condusă surprinzător de Taiwan cu scorul de 0-2, după prima zi a confruntării din Cupa Davis în Grupa Mondială I. După ce Nicholas David Ionel a pierdut meciul de deschidere, Marius Copil (327 ATP) a cedat în al doilea meci după două ore și 18 minute de luptă. 

Fostul jucător din Top 100 ATP a fost învins de Yu Hsiou Hsu (180 ATP), scor 6-7(5), 5-7. În primul set, ambii jucători și-au câștigat serviciul până la 6-6, însă tenismenul din Taiwan a avut nervii mai tari și și-a adjudecat primul set. 

Setul secund a fost plin de break-uri, însă Yu Hsiou Hsu a fost jucătorul mai inspirat și a închis partida chiar la prima minge de meci.

Sâmbătă au loc celelalte meciuri din confruntarea România – Taiwan. Ziua va fi deschisă de un meci la dublu. Vor sta față în față perechile Marius Copil/Victor Cornea şi Yu Hsiou Hsu/Tsung-Hao Huang, nu înainte de ora 11:00.

La partidele de simplu, Nicholas David Ionel se va duela cu Yu Hsiou Hsu, iar Marius Copil îl va înfrunta pe Chun-Hsin Tseng. Este prima confruntare din istorie în Cupa Davis între România și Taiwan.

România o înfruntă pe Taiwan vineri și sâmbătă, 15 și 16 septembrie, pentru un loc în calificările la turneul final al Cupei Davis. Partidele „tricolorilor” sunt găzduite de Arena Centrală a Complexului Sportiv Idu din Mamaia. Taiwan a produs surpriza și a câștigat primul meci al confruntării.

România, condusă de Taiwan în Cupa Davis după primul meci! Nicholas David Ionel a cedat cu Chun Hsin Tseng

România a început cu stângul confruntarea cu Taiwan din Cupa Davis. Nicholas David Ionel (226 ATP), prima rachetă a României, a deschis „balul” cu un duel împotriva lui Chun Hsin Tseng (326 ATP).

ADVERTISEMENT

Tenismenul din Taiwan s-a impus rapid, scor 6-3, 6-0 în fața lui Nicholas David Ionel, iar oaspeții îi conduc pe „tricolori” după primul meci din confruntarea care are loc în Grupa Mondială I.

Partida de pe zgură dintre Nicholas David Ionel și Chun Hsin Tseng a durat doar o oră și 21 de minute. Echipa învinsă din confruntarea România – Taiwan va juca un baraj de menținere în Grupa Mondială I.

ADVERTISEMENT

Marius Copil are șansa să restabilească egalitatea după prima zi

Al doilea meci de vineri la simplu îi pune față în față pe Marius Copil (327 ATP) și Yu Hsiou Hsu (180 ATP). Fost jucător de Top 100 ATP, Marius Copil are șansa să restabilească egalitatea după prima zi a confruntării.

Sâmbătă au loc celelalte meciuri din confruntarea România – Taiwan. Ziua va fi deschisă de un meci la dublu. Vor sta față în față perechile Marius Copil/Victor Cornea şi Yu Hsiou Hsu/Tsung-Hao Huang, nu înainte de ora 11:00.

ADVERTISEMENT

La partidele de simplu, Nicholas David Ionel se va duela cu Yu Hsiou Hsu, iar Marius Copil îl va înfrunta pe Chun-Hsin Tseng. Este prima confruntare din istorie în Cupa Davis între România și Taiwan.

Echipa de Cupa Davis a României pentru duelul cu Taiwan

Gabriel Trifu este căpitanul echipei României de Cupa Davis. Fostul jucător român de tenis i-a selectat pentru confruntarea cu Taiwan pe Nicholas David Ionel (20 ani, locul 226 ATP la simplu, locul 432 ATP la dublu), Marius Copil (31 ani, locul 327 la simplu, 688 la dublu), Filip Cristian Jianu (22 ani, 356 la simplu, 559 la dublu), Cezar Creţu (22 ani, 384 la simplu, 702 la dublu) și Victor Vlad Cornea (29 ani, 68 la dublu).

ADVERTISEMENT

De cealaltă parte, căpitanul echipei Taiwanului, Hsiao-Yung Chang, îi are la dispoziție pe Yu Hsiou Hsu (24 ani, 180 ATP la simplu, 232 ATP la dublu), Tung-Lin Wu (25 ani, 182 la simplu, 426 la dublu), Jason Jung (24 ani, 232 la simplu, 692 la dublu), Chun Hsin Tseng (22 ani, 326 la simplu, 1.127 la dublu), Tsung-Hao Huang (23 ani, 584 la simplu, 377 la dublu).

La începutul anului, România a învins Thailanda, scor 3-2, în timp ce Taiwan a trecut de Mexic, scor 3-1. Ambele formații au câștigat în deplasare.

ADVERTISEMENT
Tags: