Sport

Echipa de Cupa Davis a României și-a aflat adversarul din Grupa I Mondială. Când și unde va avea loc întâlnirea

Echipa de Cupa Davis a României și-a aflat adversarul pe care îl va întâlni în Grupa I Mondială. Cu o victorie, ”tricolorii” vor ajunge în calificările pentru turneul final.
10.02.2023 | 09:54
Echipa de Cupa Davis a Romaniei sia aflat adversarul din Grupa I Mondiala Cand si unde va avea loc intalnirea
Echipa de Cupa Davis a României și-a aflat adversarul pe care îl va întâlni în Grupa I Mondială. Cu o victorie, ”tricolorii” vor ajunge în calificările pentru turneul final. Sursă foto: Facebook Federaţia Română de Tenis
ADVERTISEMENT

Formația noastră a obținut o victorie dramatică pe terenul Thailandei, scor 3-2, punctul decisiv fiind adus în ultimul joc de Filip Jianu.

Taiwan, următorul adversar al României în Cupa Davis

După acest succes, echipa României a așteptat cu sufletul la gură tragerea la sorți pentru Grupa I Mondială, care a avut loc la Londra. Sorții au decis ca adversar în această fază a Cupei Davis să îi fie formația Taiwanului.

ADVERTISEMENT

Meciurile se vor disputa în România în zilele de 15-16 sau 16-17 septembrie, învingătoarea urmând să evolueze în calificările pentru turneul final al competiției. Echipa învinsă va juca în continuare în play-off pentru menţinerea în Grupa Mondială I.

Taiwan a învins cu 3-1 echipa Mexicului, în deplasare, la Metepec. Cei mai buni jucători taiwanezi de simplu sunt: Tung-Lin Wu – locul 173 ATP, Yu Hsiou Hsu – 197, Jason Jung – 331 și Tsung-Hao Huang – 568. La dublu, cele mai bune clasări le au jucătorii: Yu Hsiou Hsu – 180, Tung-Lin Wu – 277, Ray Ho – 306 şi Chun-Hsin Tseng – 473.

ADVERTISEMENT

”Jucăm într-o fază superioară a competiției și respectăm adversarul pe care îl vom întâlni, însă faptul că vom juca acasă și ne vom putea alege suprafața de joc constituie un ușor avantaj pentru noi”, a declarat antrenorul echipei României, Andrei Mlendea, conform paginii de Facebook a FR Tenis.

Programul complet al întâlnirilor din Grupa Mondială I a Cupei Davis este următorul:

  • România – Taiwan
  • Bosnia Herţegovina – Germania
  • Bulgaria – Kazahstan
  • Belgia – Uzbekistan
  • Argentina – Lituania
  • Ucraina – Columbia
  • Ungaria – Turcia
  • Israel – Japonia
  • Austria – Portugalia
  • Grecia – Slovacia
  • Peru – Norvegia
  • Danemarca – Brazilia
ADVERTISEMENT

Meci cu emoții în Thailanda

După ce în toamna anului trecut a pierdut întâlnirea din deplasare cu Slovacia, în primul tur din Grupa I Mondială, echipa de Cupa Davis a reușit o victorie chinuită pe terenul Thailandei. Pentru această întâlnire, căpitanul-nejucător Gabriel Trifu i-a avut la dispoziție pe Marius Copil, Victor Vlad Cornea, Nicholas David Ionel, Filip Jianu şi Cezar Creţu.

Nicholas David Ionel, prima rachetă a României la masculin, locul 225 ATP, a pierdut primul meci în fața lui Yuttana Charoenphon (976 ATP), scor 7-5, 3-6, 6-1, dar Filip Jianu (267 ATP) a restabilit egalitatea după victoria împotriva lui Kasidit Samrej (605 ATP) în trei seturi, scor 6-4 5-7 (6), 6-2.

ADVERTISEMENT

Asiaticii au trecut în avantaj după meciul de dublu în care Marius Copil și Vlad Cornea au pierdut împotriva cuplului format din Pruchya Isaro/Thantub Suksumrarn, scor 6-4, 2-6, 4-6. Totuși, Nicholas David Ionel și Filip Jianu și-au câștigat meciurile la simplu și au adus victoria României.

După ce a pierdut primul meci, Nicholas David Ionel s-a revanșat și a câștigat în doar o oră și 18 minute, scor 6-4, 6-1, cu Kasidit Samrej (nr. 605 ATP). Punctul decisiv a fost adus de Filip Jianu. Tenismenul român în vârstă de 21 de ani a trecut fără drept de apel, scor 6-0, 6-2, de Yuttana Charoenphon, după doar o oră de joc și a adus calificarea României.

ADVERTISEMENT