Sport

Surprize mari la turneul de la Stuttgart! Patru jucătoare au rămas în cursa pentru o mașină de lux

Aryna Sabalenka și Coco Gauff, favoritele doi și trei ale turneului din Germania, au fost eliminate în sferturile de finală
20.04.2024 | 10:40
Surprize mari la turneul de la Stuttgart Patru jucatoare au ramas in cursa pentru o masina de lux
Iga Swiatek vs Elena Rybakina si Marta Kostyuk vs Marketa Vondrousova sunt semifinalele de la Stuttgart FOTO colaj fanatik
ADVERTISEMENT

Bătălia pentru automobilul Porsche pus în joc la turneul WTA de la Stuttgart a ajuns în faza semifinalelor, care sunt programate astăzi, începând cu ora 15.00.

Swiatek- Rybakina e finala din semifinale

Sferturile de finală nu au fost lipsite de surprize, ba din contra, două dintre primele trei favorite au plecat acasă, învinse de jucătoare mai slab cotate în ierarhia WTA.

ADVERTISEMENT

Prima mare favorită eliminată este Aryna Sabalenka, revenită în competiții după tragic eveniment al decesului fostului ei iubit, incidend petrecut luna trecută la Miami.

Sabalenka a cedat în fața cehoaicei Marketa Vondrousova, locul 8 WTA. Aceasta s-a impus după o partidă de două ore în care a reuşit patru aşi, profitând şi de cele 9 duble greşeli făcute de Sabalenka. Scorul final a fost 6-3, 3-6, 5-7.

ADVERTISEMENT

Vondrousova are, teoretic, drum liber spre finală, deoarece a scăpat de favorita numărul trei, americanca Coco Gauff, care a pierdut surprinzător la ucraineanca Marta Kostyuk.

Kostyuk, locul 27 WTA, a făcut un meci mare și a revenit după ce a pierdut primul set, 3-6, iar în cel de-al doilea a fost condusă cu 4-2. În decisiv însă, ea a avut nevoie de opt meci de meci pentru a o subordona definitiv pe Gauff.

ADVERTISEMENT

În cealaltă semifinală este meciul socotit a fi de fapt finala. Liderul mondial Iga Swiatek, care a trecut de Emma Răducanu, o întâlnește pe Elena Rybakina, care a trecut greu de italianca Jasmine Paolini. Este primul meci al zilei, programat la ora 15.00, care va fi urmat de a doua semifinală

Va fi un meci strâns, scorul întâlnirilor directe fiind 3-2 pentru Rybakina. Ultima confruntare însă, consemnată anul acesta, în finala de la Doha, s-a terminat cu victoria polonezei, are în drumul spre finală a eliminat-o și pe Sorana Cîrstea.

ADVERTISEMENT

Poloneza își face garaj subteran pentru Porsche

Dacă o învinge pe Rybakina și ulterior își adjudecă finala, Swiatek ajunge la trei titluri consecutive la Stuttgart, egalând performanța Mariei Șarapova, care a câștigat competiția în 2012, 2013 și 2014.

Întrebată ce mai poate face cu Porsche, având deja două, poloneza a dat un răspuns haios: “Am mai multe mașini …Dar întotdeauna este loc pentru un Porsche. Dacă nu, vom face să se întâmple. O să construiesc un garaj subteran”.

 

 

ADVERTISEMENT