News

Surprize uriașe în ultimul sondaj de opinie. PSD, creștere uriașă. AUR a ajuns PNL-ul

Un sondaj de opinie realizat de INSOMAR prezintă date cu adevărat surprinzătoare. PSD este lider detașat, iar AUR a ajuns din urmă PNL-ul.
28.07.2021 | 15:59
Surprize uriase in ultimul sondaj de opinie PSD crestere uriasa AUR a ajuns PNLul
ADVERTISEMENT

Surprize mari în rezultatele ultimului sondaj de opinie realizat de institutul INSOMAR. Guvernarea dificilă și luptele interne din partid par a atârna extrem de greu de cel mai important partid din Coaliție, PNL.

Liberalii au pierdut multe procente în ochii electoratului și, conform acestui ultim studiu sociologic, au fost ajunși din urmă de surpriza alegerilor din decembrie 2020, AUR.

ADVERTISEMENT

În continuare, locul 1 în preferințele alegătorilor este ocupat de principalul partid de opoziție, PSD, cu aproape 40 de procente încredere.

Sondaj INSOMAR. PSD, creștere spectaculoasă. PNL, aproape egalat de AUR

Partidul Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) și PSD au profitat din plin de situația tensionată din PNL și au urcat în sondaje.

ADVERTISEMENT

Formațiunea condusă de George Simion și Claudiu Târziu a ajuns la 14,95%, la un pas de liberali, care au căzut abrupt până la 15,05%, conform datelor oferite de INSOMAR.

La scrutinul general de anul trecut, partidul condus de Ludovic Orban a obținut 25 de procente din preferințele celor care s-au prezentat la vot.

ADVERTISEMENT

PSD-ul, partid care a câștigat alegerile parlamentare din decembrie, a urcat până la peste 38%, adică o creștere de 10 procente.

Dacă duminica viitoare ar fi alegeri parlamentare cu ce partid aţi vota?

  1. PSD – 38.06%
  2. PNL – 15.05%
  3. AUR – 14.95%
  4. USR PLUS – 11.07%
  5. UDMR – 5.05%
  6. Alt partid – 15.83%
ADVERTISEMENT

Ce spun românii despre actuala coaliție de guvernare

În același sondaj, românii au mai fost chestionați în legătură cu performanța actualei coaliții de guvernare compusă din PNL-USR PLUS și UDMR.

Răspunsurile au fost destul de negative pentru actualii guvernați. Majoritatea cetățenilor se declară nemulțumiți de cei responsabili de conducere țării.

Sunteţi mulţumit/mulţumită de prestaţia coaliţiei de guvernare?

  • Da – 34.85%
  • Nu – 56.89%
  • Nu răspund – 8.25%

De asemenea, cetățenii consideră că politicienii sunt mai preocupați de situația din partidele lor, decât de rezolvarea problemelor cu care se confruntă țara.

Credeţi că membrii coaliţiei de guvernare sunt mai degrabă preocupaţi de rezolvarea problemelor lor interne decât rezolvarea problemelor ce ţin de buna guvernare?

  • Da – 66.80%
  • Nu – 28.93%
  • Nu ştiu – 4.27%

Sondajul a fost realizat pe un eşantion de 1030 de respondenţi, din rândul populaţiei adulte, rezidentă în România, în vârstă de 18 ani şi peste, eroarea fiind de plus – minus 3,1% la un nivel de încredere de 95%.

Datele au fost colectate pe baza chestionarului online, respectându-se raportul de reprezentativitate a eşantioanelor cu îndeplinirea criteriilor de relevanţă. Validarea eşantionlui s-a realizat pe baza ultimilor date INS.

ADVERTISEMENT