ADVERTISEMENT
News

Suspiciuni privind anumite licitații organizate de MAI. Sunt investigate 12 companii pentru fixarea prețurilor

12 companii sunt suspectate de fixarea prețurilor în cadrul unor licitații MAI.
Autor: Robert Cristea | 24.05.2021 | 21:02
Suspiciuni privind anumite licitații organizate de MAI. Sunt investigate 12 companii pentru fixarea prețurilor
Scene incredibile în Timiș. Un șofer beat s-a luptat cu polițiștii: "Vă bat pe amândoi acum!". Sursa foto - ALEX NICODIM / MEDIAFAX FOTO

A fost pornită o investigație privind posibile înțelegeri anticoncurențiale al unor companii care au participat ca ofertanți la procedurile de achiziție pentru realizarea proiectului „Hub Servicii (Centru de furnizare servicii electronice) la nivelul Ministerului Afacerilor Interne (MAI)”.

ADVERTISEMENT

Consiliul Concurenței susține că deține indicii privind o posibilă coordonare în cadrul a 12 companii pentru fixarea directă sau indirectă a preţurilor de vânzare ori de cumpărare, cu scopul de împiedica, restrânge ori denatura concurenţa, conform Hotnews.ro.

Companiile investigate îşi desfăşoară activitatea pe piaţa serviciilor de lucrări de construcţii, piaţa serviciilor de instalaţii, piaţa serviciilor de comunicaţii şi alte activităţi conexe ale acestora.

 Licitații MAI cu probleme. 12 companii sunt suspectate de fixarea prețurilor

Cele 12 companii suspecte sunt: PORR Contruct S.R.L., Regia Autonomă Rasirom, M&D Cons Investiţii S.R.L., Tema Energy S.R.L., Metroul S.A., S&T Romania S.R.L., Ness Proiect Europe S.R.L., Dataware Consulting S.R.L., General Me.el Electic S.R.L., Structural Engineering and Technology S.R.L., Tancrad S.R.L. și Rovis Lider S.R.L.

ADVERTISEMENT

“Autoritatea de concurenţă deţine indicii privind o posibilă coordonare a comportamentului comercial al companiilor menţionate, ce vizează fixarea directă sau indirectă a preţurilor de vânzare ori de cumpărare (sau orice alte condiţii de tranzacţionare) şi/sau împărţirea pieţei serviciilor de lucrări de construcţii, pieţei serviciilor de instalaţii, pieţei serviciilor de comunicaţii şi alte activităţi conexe ale acestora din România, cu scopul de împiedica, restrânge ori denatura concurenţa”, se arată în comunicatul autorității.

De asemenea, Autoritatea de Concurență spune că a primit o sesizare din piață, de la unul dintre ofertanți, privind posibile practici anticoncurențiale ale companiilor participante la licitația organizată de Ministerul Afacerilor Interne.

“În acest context, Consiliul Concurenţei a efectuat inspecţii inopinate la sediile şi punctele de lucru ale unor companii care activează pe aceste pieţe.

ADVERTISEMENT

Inspecţiile inopinate reprezintă o etapă importantă în cadrul procedurilor de investigare a unui posibil comportament anticoncurenţial, efectuarea acestora nereprezentând o antepronunţare a Consiliului Concurenţei în ceea ce priveşte existenţa unei încălcări a Legii concurenţei.

Documentele ridicate se află în analiza autorităţii române de concurenţă, în cadrul procedurilor specifice.”, spune autoritatea.

ADVERTISEMENT

Inspecţiile au fost autorizate de Curtea de Apel Bucureşti şi sunt justificate de necesitatea obţinerii tuturor informaţiilor şi documentelor necesare clarificării posibilelor practici anticoncurenţiale analizate, conform Hotnews.

În situaţia în care Consiliul Concurenţei va constata încălcarea regulilor de concurenţă, companiile implicate riscă amenzi de până la 10% din cifra de afaceri.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT