News

Sute de joburi noi oferite de o firmă într-o comună din România. Aici va fi construită o fabrică de piese auto pentru Volkswagen

O investiţie majoră a fost anunţată miercuri de autorităţi, în România urmând să fie deschisă o fabrică unde se vor produce piese pentru Volkswagen.
19.04.2023 | 22:06
Sute de joburi noi oferite de o firma intro comuna din Romania Aici va fi construita o fabrica de piese auto pentru Volkswagen
Parcul industrial din Hunedoara unde va funcţiona fabrica
ADVERTISEMENT

O companie din China va deschide în judeţul Hunedoara, într-un parc tehnologic din comuna Băcia, din apropiere de Simeria, o fabrică unde va produce piese şi componente auto pentru Volkswagen. Anunţul a fost făcut de Consiliul Judeţean Hunedoara.

Pentru prima oară în ultimii 6 ani Volkswagen e interesată de un nou furnizor

Investiţia va genera 400 de noi locuri de muncă. O delegaţie formată din reprezentanţii companiei chineze KSHG Auto Harness GmbH, cei ai unei bănci chineze, ai parcului tehnologic CT Park II Deva şi ai Primăriei Băcia a fost primită miercuri de preşedintele CJ Hunedoara, Laurenţiu Nistor.

ADVERTISEMENT

“Am fost informat despre intenţiile companiei chineze de a deschide în cel mai scurt timp, la Băcia, o linie de producţie care va asigura piese şi componente auto pentru Grupul Volkswagen. Este pentru prima dată în ultimii şase ani când producătorul de automobile german este interesat de cooptarea unui nou furnizor.

Investiţia companiei chineze de la Băcia, care va deveni funcţională în cadrul CT Park II, va asigura în prima etapă de funcţionare aproximativ 400 de locuri de muncă”, a declarat Laurenţiu Nistor.

ADVERTISEMENT

Preşedintele Consiliului Judeţean consideră că Hunedoara este atractivă pentru investitorii străini datorită forţei de muncă disponibile, infrastructurii de transport, cât şi poziţionării sale geografice.

“Sunt avantaje de care, dacă cei interesaţi vor ţine cont, numărul celor care vor investi în deschiderea de noi unităţi de producţie va creşte.

ADVERTISEMENT

Dezvoltarea infrastructurii rutiere şi de utilităţi, concomitent cu adaptarea programelor de studii în acord cu cererea de pe piaţa forţei de muncă, vor contribui la creşterea nivelului de atractivitate al judeţului Hunedoara pentru noi investiţii”, mai spune Laurenţiu Nistor.

CTPark Deva este situat în regiunea centrală și de vest a României, într-o locație favorizată de expeditorii internaționali. Orașul Deva este un centru pentru industria auto, comerț și energie. Parcul se află pe autostrada E79, la doar câțiva kilometri de autostrada principală A1 care leagă Bucureștiul de Arad și granițele Ungariei/Serbiei, se arată în descrierea parcului industrial.

ADVERTISEMENT

“Rețeaua noastră de peste 700 de chiriași are o rată de reținere de 92%, iar 85% din noua noastră afacere provine din rețeaua noastră de chiriași existentă”, afirmă cei de la CT Park II Deva.

ADVERTISEMENT