News

Tabără militară, amplasată peste noapte în comuna Suharău, din județul Botoșani. A fost instalat și un radar mobil

O tabără militară a fost surprinsă în apropiere de granița României cu Ucraina. Un convoi a fost instalat, peste noapte, în comuna Suharău, din județul Botoșani, printre care și un radar mobil.
17.02.2022 | 17:51
Tabara militara amplasata peste noapte in comuna Suharau din judetul Botosani A fost instalat si un radar mobil
Tabără militară, surprinsă în apropierea graniței României cu Ucraina. Sursa foto: StiriSuceava.net
ADVERTISEMENT

Militarii s-au instalat, mai exact, la marginea unei păduri din comuna Suharău, județul Botoșani. Miercuri seară, ei au tranzitat Suceava.

Imaginile au stârnit multe semne de întrebare, în contextul tensiunilor dintre Ucraina și Rusia. Însă, potrivit presei locale, Botoșani News, ar fi vorba despre un echipaj al Batalionului de la Bacău.

ADVERTISEMENT

Militarii Batalionului de la Bacău, amplasați la marginea unei păduri din comuna Suharău, județul Botoșani

Soldații Batalionului s-au instalat în zonă cu corturi militare, camioane de armată, dar și armament. De altfel, pe tot parcursul zilei de miercuri, în Suceava și Botoșani, s-au observat mai multe activități cu caracter militar.

De exemplu, un elicopter Sikorsky UH-60M Black Hawk, dar și un avion militar au survolat deasupra județelor Suceava  și Botoșani, dar și granița cu Ucraina.

ADVERTISEMENT

Avioane militare, surprinse survolând deasupra Sucevei și Botoșaniului

La un moment dat, elicopterul s-a oprit în direcția Vămii Siret, fiind verificată de la sol. Ulterior, aeronavele s-au întors la baza Mihail Kogălniceanu.

Reamintim că era așteptată o invazie a Rusiei în Ucraina pe data de 16 februarie, însă nu a mai avut loc. Vladimir Putin ar fi ordonat retragerea soldaților săi, însă mai mulți lideri ai lumii nu-l cred.

ADVERTISEMENT

O grădiniță din Ucraina, bombardată joi dimineață

Întreaga situație este învăluită în mister, mai ales că o grădiniță din Stanytsia, Luhanska, a fost bombardată joi dimineață. La momentul atacului, în interior se aflau 30 de elevi și 14 angajați, iar două persoane s-au ales cu răni.

”Opt elevi și doi membri ai personalului sunt în subsolul liceului, restul copiilor fiind luați de părinți. (…) În prezent, 70 de apartamente și 96 de case private au rămas fără alimentare cu gaz. (…)

ADVERTISEMENT

Informațiile despre victime și daune sunt analizate. Se știe că inamicii au tras pe străzile Tsentralnaya, Pervomaiskaya, Yubileynaya din satul Vrubivka cu mortare de 122 mm interzise de acordurile de la Minsk”, a transmis Administraţia Militară Civilă a Oraşului Popasna, pe Facebook.

Joe Biden crede că rușii vor invada Ucraina peste câteva zile

După acest eveniment, președintele SUA a declarat că Rusia ar putea invada Ucraina peste câteva zile. De altfel, el a dat asigurări că sunt șanse ca totul să se rezolve pe cale pașnică.

“Toate indiciile pe care le avem arată că sunt gata să intre în Ucraina, să atace Ucraina.Senzația mea este că se va înâmpla în câteva zile. Există o cale de rezolvare. Nu am în plan să îl sun pe Putin acum”, a declarat președintele SUA.

ADVERTISEMENT