Fotbal intern

Tabela stadionului din Ghencea, testată cu faze din meciul de la Sevilla 1986. Vine FCSB să joace pe această arenă? Video

09.05.2020 | 12:26
Tabela stadionului din Ghencea testata cu faze din meciul de la Sevilla 1986 Vine FCSB sa joace pe aceasta arena Video
ADVERTISEMENT

Noul stadion Ghencea se apropie cu pași repezi de momentul finalizării lucrărilor. Cea mai bună dovadă a faptului că aceasta va fi prima arenă din cele destinate pentru organizarea meciurilor repartizate Bucureștiului la turneul final al EURO 2020 o reprezintă faptul că a fost testată tabela de marcaj de la peluza sud. Va veni să joace și FCSB, echipa lui Gigi Becali, pe această arenă?

Tabela a fost testată cu imagini de la finala CCE Steaua – Barcelona

Pe ecran au fost proiectate cele mai frumoase momente din istoria Stelei și a fotbalului românesc, din finala Cupei Campionilor Europeni de la Sevilla 1986.

ADVERTISEMENT

Tabela Stadion Steaua

Zilele acestea au avut loc primele teste ale noii tabele de la peluza sud de pe Stadionul din Ghencea.

Posted by Compania Națională de Investiții on Friday, May 8, 2020

Paradele lui Helmut Duckadam la loviturile de departajare, precum și reușitele lui Lăcătuș și Balint sunt primele imagini pe care le-a cunoscut noua tebelă de marcaj din Ghencea.

Scaunele sunt montate aproape în totalitate

Au fost montate aproape în totalitate și scaunele și s-a continuat lucrul în ritm susținut chiar și de durata stării de urgență impusă de pandemia de coronavirus.

ADVERTISEMENT

Directorul de investiții al CNI, Adrian Cefalan, a explicat ce măsuri de precauție au fost luate pe șantiere: “La Stadionul Steaua s-a terminat de montat prima tabelă, iar acum se vor apuca alpiniștii de a doua. Săptămâna viitoare vom începe probele tehnice.

S-a lucrat susținut și în timpul stării de urgență

Bine că am trecut de pandemie, nu am avut probleme, nu am avut cazuri. Dacă aveai un caz, automat închideai tot șantierul. Le-am luat temperatura zilnic muncitorilor, au dezinfectant, lucrează în schimburi.

ADVERTISEMENT

Pauza de masă o pot lua numai separat, să stea la distanță. Până acum a funcționat, să sperăm că nu vom avea surprize”.

Stadionul a costat peste 94 milioane euro

Noul stadion din Ghencea va putea găzdui un număr de 31.254 de spectatori. Va avea gazon natural ranforsat sintetic, dotat cu degivrare, drenaj, sistem de irigație și încălzire pentru sezonul de iarnă.

ADVERTISEMENT

Costul ridicării noii arene din Ghencea se ridică la suma de 94.672.020 milioane de euro. Stadionul Ghencea a fost cel care a demarat cel mai devreme atât operațiunea de demolare a vechii arene cât și lucrările în vederea ridicării unei locații care să corespundă în totalitate normelor UEFA.

ADVERTISEMENT