News

Tactica prin care elevul din Capitală care și-a înjunghiat profesoara vrea să scape de arest. Scuza găsită pentru gestul său

Elevul din Capitală care și-a înjunghiat profesoara de japoneză a adoptat o nouă tactică pentru a scăpa de arest. Ce scuză a găsit pentru gestul său.
12.10.2023 | 22:50
Tactica prin care elevul din Capitala care sia injunghiat profesoara vrea sa scape  de arest Scuza gasita pentru gestul sau
Elevul de la Colegiul Ion Creangă din Capitală, care și-a înjunghiat profesoara, vrea să scape de arest. Tânărul dă vina pe medicamente. Sursa foto: Observator News
ADVERTISEMENT

Elevul din Capitală care și-a înjunghiat profesoara de japoneză vrea să scape de arest și implicit de dosarul de tentativă de omor. Scuza găsită pentru gestul său extrem.

Elevul de la Colegiul Ion Creangă din Capitală, care și-a înjunghiat profesoara, vrea să scape de arest. Tânărul dă vina pe medicamente

În luna aprilie a acestui an, un caz șocant avea loc la o cunoscută școală din București. Un elev de 16 ani, de la Colegiul Național Ion Creangă, își înjunghia în gât profesoara de japoneză, chiar în timpul orei.

ADVERTISEMENT

Inițial, băiatul din București a fost arestat pentru 30 de zile. Din ancheta oamenilor legii, reiese că acesta a premeditat totul şi chiar s-a interesat despre ce pedeapsă va primi.

Acesta este cercetat pentru comiterea infracţiunilor de tentativă de omor calificat, port sau folosire fără drept de obiecte periculoase şi tulburare a ordinii şi liniştii publice, conform Parchetului Tribunalului Bucureşti.

ADVERTISEMENT

Ulterior, pe 7 iunie, la peste două luni de la atac, magistrații au decis ca elevul să fie plasat în arest la domiciliu. Decizia instanței era definitivă, iar adolescentul nu are voie să mai părăsească locuința.

Acum, avocații acestuia au adoptat o nouă tactică prin care vor să-l absolve de orice vină și implicit de arest. Apărătorii legali ai tânărului dau vina pe medicamentele pe care elevul le ia pentru ADHD.

ADVERTISEMENT

Recent, judecătorul a respins toate cererile și excepțiile invocate de avocații elevului. Aceștia din urmă au reclamat că procurorii n-au luat în calcul efectele adverse ale tratamentului cu Adderall. Vorbim de un medicament pentru Tulburarea de deficit de atenție si hiperactivitate (ADHD), potrivit ziare.com.

Avocații au făcut apel la decizia judecătorilor. Când se judecă recursul

Avocații băiatului nu renunță la luptă. Ei au făcut apel și recursul se va judeca la Curtea de Apel București pe 19 noiembrie. Aceștia mai reclamă faptul că procurorul n-a dorit să încheie cu acesta un acord, astfel încât minorul să beneficieze de reducerea pedepsei cu o treime.

ADVERTISEMENT

Legea spune că inculpații minori nu pot încheia acorduri de recunoaștere a vinovăției. Mai mult, astfel de acorduri se pot încheia numai pentru fapte ale căror pedepse sunt de până la 7 ani de închisoare. În acest caz, pedeapsa minimă este de 10 ani.

ADVERTISEMENT
Fost fotbalist al Stelei, dezvăluiri incredibile din Coreea de Nord: „Știți ce am...
Fost fotbalist al Stelei, dezvăluiri incredibile din Coreea de Nord: „Știți ce am mâncat? Răducioiu și-a vomitat mațele”
Ebrahim Raisi, ce nu ni s-a spus: cum era poreclit în Iran și...
Ebrahim Raisi, ce nu ni s-a spus: cum era poreclit în Iran și de ce regimul a ascuns, inițial, moartea sa
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din...
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din nou mari probleme cu legea! A fost redeschis un dosar mai vechi ce îl vizează pe omul de afaceri din Pipera
Un sat montan din Europa introduce taxă de intrare pentru turişti, din cauza...
Un sat montan din Europa introduce taxă de intrare pentru turişti, din cauza celor care îşi fac selfie-uri
Cât de frumoasă şi ce studii are unica fiică a lui Sabin Ilie....
Cât de frumoasă şi ce studii are unica fiică a lui Sabin Ilie. Melissa întoarce toate privirile
Apariție scandaloasă la Cannes! O prezentatoare TV s-a afișat fără lenjerie intimă /...
Apariție scandaloasă la Cannes! O prezentatoare TV s-a afișat fără lenjerie intimă / FOTO
REGULĂ NOUĂ la BANCOMATE! Cum se EXTRAG BANII din CONTURILE ROMÂNEȘTI
REGULĂ NOUĂ la BANCOMATE! Cum se EXTRAG BANII din CONTURILE ROMÂNEȘTI
Ce se va întâmpla cu rolul Gianinei din Las Fierbinți după ce a...
Ce se va întâmpla cu rolul Gianinei din Las Fierbinți după ce a aflat că e însărcinată
Toți românii sunt obligați. 27 mai este ultima
Toți românii sunt obligați. 27 mai este ultima
George și Ionela au murit ieri, în Iași. Ce tragedie! Ce tineri și...
George și Ionela au murit ieri, în Iași. Ce tragedie! Ce tineri și frumoși erau! În loc de nuntă, acum familiile se pregătesc de înmormântare
Zelenski spune că aliații Kievului „se tem” de o înfrângere a Rusiei și...
Zelenski spune că aliații Kievului „se tem” de o înfrângere a Rusiei și ar vrea ca Ucraina „să câștige în așa fel încât Rusia să nu piardă”
Zodiile care au karma de partea lor marți, 21 mai. Oricine le-a greșit...
Zodiile care au karma de partea lor marți, 21 mai. Oricine le-a greșit le va cere iertare în genunchi