News

Tactica prin care elevul din Capitală care și-a înjunghiat profesoara vrea să scape de arest. Scuza găsită pentru gestul său

Elevul din Capitală care și-a înjunghiat profesoara de japoneză a adoptat o nouă tactică pentru a scăpa de arest. Ce scuză a găsit pentru gestul său.
12.10.2023 | 22:50
Tactica prin care elevul din Capitala care sia injunghiat profesoara vrea sa scape  de arest Scuza gasita pentru gestul sau
Elevul de la Colegiul Ion Creangă din Capitală, care și-a înjunghiat profesoara, vrea să scape de arest. Tânărul dă vina pe medicamente. Sursa foto: Observator News
ADVERTISEMENT

Elevul din Capitală care și-a înjunghiat profesoara de japoneză vrea să scape de arest și implicit de dosarul de tentativă de omor. Scuza găsită pentru gestul său extrem.

Elevul de la Colegiul Ion Creangă din Capitală, care și-a înjunghiat profesoara, vrea să scape de arest. Tânărul dă vina pe medicamente

În luna aprilie a acestui an, un caz șocant avea loc la o cunoscută școală din București. Un elev de 16 ani, de la Colegiul Național Ion Creangă, își înjunghia în gât profesoara de japoneză, chiar în timpul orei.

ADVERTISEMENT

Inițial, băiatul din București a fost arestat pentru 30 de zile. Din ancheta oamenilor legii, reiese că acesta a premeditat totul şi chiar s-a interesat despre ce pedeapsă va primi.

Acesta este cercetat pentru comiterea infracţiunilor de tentativă de omor calificat, port sau folosire fără drept de obiecte periculoase şi tulburare a ordinii şi liniştii publice, conform Parchetului Tribunalului Bucureşti.

ADVERTISEMENT

Ulterior, pe 7 iunie, la peste două luni de la atac, magistrații au decis ca elevul să fie plasat în arest la domiciliu. Decizia instanței era definitivă, iar adolescentul nu are voie să mai părăsească locuința.

Acum, avocații acestuia au adoptat o nouă tactică prin care vor să-l absolve de orice vină și implicit de arest. Apărătorii legali ai tânărului dau vina pe medicamentele pe care elevul le ia pentru ADHD.

ADVERTISEMENT

Recent, judecătorul a respins toate cererile și excepțiile invocate de avocații elevului. Aceștia din urmă au reclamat că procurorii n-au luat în calcul efectele adverse ale tratamentului cu Adderall. Vorbim de un medicament pentru Tulburarea de deficit de atenție si hiperactivitate (ADHD), potrivit ziare.com.

Avocații au făcut apel la decizia judecătorilor. Când se judecă recursul

Avocații băiatului nu renunță la luptă. Ei au făcut apel și recursul se va judeca la Curtea de Apel București pe 19 noiembrie. Aceștia mai reclamă faptul că procurorul n-a dorit să încheie cu acesta un acord, astfel încât minorul să beneficieze de reducerea pedepsei cu o treime.

ADVERTISEMENT

Legea spune că inculpații minori nu pot încheia acorduri de recunoaștere a vinovăției. Mai mult, astfel de acorduri se pot încheia numai pentru fapte ale căror pedepse sunt de până la 7 ani de închisoare. În acest caz, pedeapsa minimă este de 10 ani.

ADVERTISEMENT
Scriitoarea JK Rowling, acuzată de „cruzime”, după ce și-a bătut joc de primul...
Scriitoarea JK Rowling, acuzată de „cruzime”, după ce și-a bătut joc de primul manager transsexual din fotbalul britanic
Ce se schimbă la CNP-urile românilor
Ce se schimbă la CNP-urile românilor
EXCLUSIV Dovezile amantlacului dintre Anamaria Prodan și Dan Alexa, descoperite de Laurențiu Reghecampf...
EXCLUSIV Dovezile amantlacului dintre Anamaria Prodan și Dan Alexa, descoperite de Laurențiu Reghecampf în dormitorul matrimonial. Antrenorul a izbucnit în plâns când a aflat că este înșelat
Un nou drog periculos descoperit în România. S-au emis alerte la nivel european,...
Un nou drog periculos descoperit în România. S-au emis alerte la nivel european, după ce a murit un copil de 13 ani
Iubita fiului Nadiei Comăneci, apariţie de senzaţie. Imagine rară cu tânăra în ziua...
Iubita fiului Nadiei Comăneci, apariţie de senzaţie. Imagine rară cu tânăra în ziua în care Dylan a fost în culmea fericirii
De necrezut! Ce a spus Laurențiu Reghecampf despre trecutul amoros al iubitei lui,...
De necrezut! Ce a spus Laurențiu Reghecampf despre trecutul amoros al iubitei lui, Corina Caciuc: „Eu sunt fixist. Cum aș putea să aflu...”
Mesajul transmis de Florin Piersic de pe patul de spital. Ce se întâmplă...
Mesajul transmis de Florin Piersic de pe patul de spital. Ce se întâmplă cu marele actor
Băsescu a dat politica pe activism social. Fostul președinte a devenit ong-ist
Băsescu a dat politica pe activism social. Fostul președinte a devenit ong-ist
BOMBA anului în showbiz! Anamaria Prodan şi Reghecampf s-au împăcat! „Nu mai are...
BOMBA anului în showbiz! Anamaria Prodan şi Reghecampf s-au împăcat! „Nu mai are sens să ne mai facem de râs în faţa României!”
Firmele care au primit, înainte de campania electorală, contracte de sute de milioane...
Firmele care au primit, înainte de campania electorală, contracte de sute de milioane de lei de la primăriile conduse de Clotilde Armand, Radu Mihaiu și Robert Negoiță. Cine le controlează
Îngrășământul ideal pentru roșii, ardei și castraveți. Aplică-le acest tratament și vor crește...
Îngrășământul ideal pentru roșii, ardei și castraveți. Aplică-le acest tratament și vor crește într-o bucurie