News

Talibanii au biciuit femeile afgane care au protestat împotriva guvernului interimar. Jurnaliștii locali, bătuți

Talibanii au biciuit femeile afgane care au protestat împotriva guvernului interimar.
08.09.2021 | 22:00
Talibanii au biciuit femeile afgane care au protestat impotriva guvernului interimar Jurnalistii locali batuti
ADVERTISEMENT

Noi violențe ale talibanilor în Afganistan în ziua de miercuri. Aceștia au bătut participanții la un protest organizat în Kabul împotriva guvernului interimar anunțat cu o zi în urmă.

Talibanii au biciuit femeile afgane care au protestat împotriva guvernului interimar

Presa internațională relatează că mai multe participante la acest protest au fost lovite cu biciul, deoarece ele aveau afișate diverse mesaje prin care acuză actuala conducere că femeile nu sunt reprezentate deloc în noua structură de putere care a fost instituită pe data de 7 septembrie.

ADVERTISEMENT

De asemenea, talibanii au arestat și sunt acuzați că au bătut mai mulți jurnaliști locali.

Și martorii locali au transmis faptul că talibanii au încercat să reprime în mod violent acest protest pentru drepturile femeilor.

“Niciun guvern nu poate interzice prezența femeilor”, arătau pancartele.

De asemenea, chiar una dintre participante a dezvăluit că femeile afgane au fost lovite de către militanți, și mai mult decât atât, lor le-a fost comunicat să plece acasă, relatează CNN.

ADVERTISEMENT

Totuși, nu numai femeile care au participat la acest protest din Kabul au fost agresate într-un fel sau altul de talibani. În acea situație s-au aflat și jurnaliștii locali, care au fost chiar arestați.

Doi jurnaliști, în spital, după ce au fost bătuți

Unul dintre jurnaliștii care lucrează la o publicație online a postat pe rețelele de socializare imagini cu doi dintre colegii săi care au fost arestați de talibani și, conform acestuia, ei au fost duși în camere separate unde au fost bătuți până au fost băgați în spital.

ADVERTISEMENT

“Taqi Daryabi și Neamat Naqdi, doi reporteri de la Etilaatroz au fost bătuți rău de talibani după ce au fost arestați. Au fost despărțiți, băgați în camere separate și bătuți. Au ajuns la spital”, a precizat jurnalistul.

De asemenea, o agenție de presă afgană a precizat că cinci reporteri care lucrează pentru ei au fost arestați.

ADVERTISEMENT

Totodată, un reporter al Los Angeles Times a precizat că există o discrepanțe în ceea ce privește ținta violențelor talibanilor.

Astfel, jurnaliștii locali sunt cei targetați în acest caz, iar cei din presa străină sunt oarecum protejați.

“În timp ce unii încercau să pună mâinile pe mine, un combatant s-a interpus și le-a spus printre buze celorlați: ‘străin!’ Alții stăteau în apropiere, cu biciurile pregătite”, a declarat el, conform CNN.

Până acum, talibanii nu au declarat nimic public despre aceste proteste care au avut loc miercuri și despre acuzațiile de violențe care li se aduc.

ADVERTISEMENT