News

Un doljean și-a ucis vărul după o ceartă. Poliția a fost chemată chiar de ucigaș

Un bărbat de 67 de ani dintr-o comună din Dolj a fost ucis de către vărul său în urma unui conflict spontan izbucnit între cei doi.
17.12.2023 | 13:51
Un doljean sia ucis varul dupa o cearta Politia a fost chemata chiar de ucigas
Poliția, chemată la locul crimei chiar de autor/ Foto: Inquam Photos - George Călin
ADVERTISEMENT

Un bărbat a fost reținut de polițiști în comuna Cernătești, după ce acesta a sunat la 112 și a anunțat că l-a omorât pe vărul său, în urma unui conflict care a degenerat. Tragedia a avut loc în noaptea de vineri spre sâmbătă, crima fiind anunțată în jurul orei 00.18.

Poliţiştii deplasaţi la faţa locului au constatat faptul că cele sesizate se confirmă, persoana decedată fiind un bărbat de 67 de ani, din comuna Cernăteşti. Din cercetările efectuate s-a stabilit că în urma unui conflict spontan, bărbatul de 53 de ani l-ar fi lovit pe vărul său, de 67 de ani, cu un corp dur în zona capului, fiindu-i provocate leziuni traumatice care au condus la decesul acestuia”, a transmis Poliţia judeţeană Dolj, citată de News.ro.

ADVERTISEMENT

Ancheta a fost preluată de un procuror criminalist din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj. Inițial, s-a dispus reținerea agresorului pentru 24 de ore, după care, în cursul acestei zile, acesta a fost dus în fața instanței cu propunere de arestare preventivă.

O tragedie similară a avut loc, astăzi, și în București, autorul unei crime sunând la 112 pentru a alerta autoritățile privind comiterea faptei. „La data de 17 decembrie 2023, Poliția Capitalei – Secția 2 Poliție fost sesizată, prin sistem 112, de către un bărbat, cu privire la faptul că avusese un conflict fizic cu un prieten, iar persoana respectivă a decedat”, a informat Poliția Capitalei.

ADVERTISEMENT

La fața locului s-au deplasat polițiști din cadrul subunității și un echipaj de prim ajutor care a constatat decesul persoanei în cauză, un tânăr, în vârstă de 25 de ani. Cazul a fost preluat de către Parchetul de pe lângă Tribunalul București, împreună cu Serviciul Omoruri – DGPMB, în vederea continuării cercetărilor și stabilirii împrejurărilor în care s-a produs evenimentul”, mai precizează sursa citată.

Suspiciuni de crimă există și cazul morții unei femei de 45 de ani și a fiicei sale de 25 de ani care au fost găsite moarte în locuința lor din comuna brașoveană Hoghiz, în cursul după-amiezii de vineri. Mama a ars de vie, iar fiica sa a fost sugrumată.

ADVERTISEMENT

O rudă și un vecin care avea cheia la casă au intrat în curte, după ce au fost sunați de soțul femeii, aflat la serviciu, care era îngrijorat că nici soția, nici fiica nu-i răspund la telefon. Cei doi au găsit trupurile femeilor și au chemat poliția.

La solicitarea telefonică a unui bărbat care este proprietarul unui imobil din comuna Hoghiz, un vecin care are cheia şi un unchi al proprietarului au intrat în curte şi au descoperit cadavrul unei femei. Ulterior, poliţiştii care s-au deplasat la faţa locului, respectiv la locuinţa familiei din comuna Hoghiz, au descoperit în curtea casei cadavrul unei femei de 45 de ani iar în locuinţă cadavrul altei femei, fiica primei femei, aceasta având vârsta de 25 de ani. Ambele prezentau indicii de moarte violentă”, a precizat procurorul şef al Parchetului de pe lângă Tribunalul Braşov, Adrian Radu.

ADVERTISEMENT

Una dintre ipoteze ar fi că mama și-ar sugrumat fiica și apoi s-a sinucis prin autoincendiere. Ipoteza se întemeiază pe faptul că, în ultima perioadă, mama suferea de depresie. „Ea a fost bolnavă, întradevăr. Cred că a avut depresie. Ea a fost bolnavă în ultimul timp”, a spus o femeie din comună.

ADVERTISEMENT