News

Tânăr din România, arestat în Danemarca după ce a încercat să răpească două femei

Un tânăr de 20 de ani din România a fost arestat în Danemarca după ce a încercat să răpească două femei. Acesta ar fi avut un complice.
08.11.2023 | 22:48
Tanar din Romania arestat in Danemarca dupa ce a incercat sa rapeasca doua femei
Un tânăr din România a încercat să răpească două femei, în Danemarca. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Poliția din Danemarca a reținut un tânăr de 20 de ani din România după ce acesta a încercat să răpească două femei. Atacurile conaționalului nostru au avut loc în două zile diferite.

Un tânăr din România a încercat să răpească două femei, în Danemarca. S-a folosit de o mașină înmatriculată în țară

Din datele oferite de presa daneză aflăm că miercuri, 8 noiembrie, poliția din Herning, un oraș situat în zona centrală a peninsulei Jutland, a reținut un tânăr de 20 de ani din România.

ADVERTISEMENT

Acesta este acuzat că, pe 29 octombrie și pe 3 noiembrie, a încercat să răpească două femei. Ajutat de un complice, românul se afla la bordul unui autoturism Ford Focus, de asemenea înmatriculat în România.

Din fericire pentru cele două femei, tentativele de răpire au eșuat. În urma acestui caz, un tribunal din Herning a decis arestul preventiv al românului. În continuare, complicele conaționalului nostru este în libertate.

ADVERTISEMENT

Adus în fața magistraților, miercuri, românul a pledat nevinovat și a rămas în custodia poliției. Ancheta este încă în desfășurare. Avocatul său a declarat că arestarea preventivă nu va fi atacată la Înalta Curte daneză, scrie site-ul AvisenDanmark.

Panică în Herning după tentativele de răpire

Din cauza românului de 20 de ani, o stare de teamă s-a răspândit în Herning. Sute de femei se adună acum într-un spațiul online și se ajută reciproc pentru a ajunge în siguranță acasă.

ADVERTISEMENT

Se întâmplă asta pe un grup de Facebook înființat de Maria Romvig Kristensen, în vârstă de 31 de ani. Când a citit despre cele două tentative de răpire, tânăra a simțit că trebuie făcut ceva.

Este probabil un tip de grup pe Facebook care ar fi trebuit să fie creat de mai mult timp, pentru că de obicei există nesiguranță”, spune Maria Romvig Kristensen pentru publicația BT.

ADVERTISEMENT

Astfel, ea a creat grupul ”Herning – Come Safely Home”, unde erau deja 656 de membri la momentul scrierii acestui articol. Niciun bărbat nu are acces în grupul de pe Facebook.

În acest moment știm doar că doi bărbați sunt cei care stau în spatele acestui atac (n.r. tentativele de răpire). Deci, pentru a fi în siguranță, avem doar fete pe grup. Astfel, toată lumea se simte în siguranță”, mai spune Kristensen.

ADVERTISEMENT