News

Țara care renunță la controlul pașapoartelor. Vrea să revoluționeze industria călătoriilor. Mulți români ar putea să beneficieze

Emiratele Arabe Unite introduc o inițiativă menită să revoluționeze călătoriile. Țara își propune să permită călătoria fără pașaport sau viză
13.01.2024 | 17:39
Tara care renunta la controlul pasapoartelor Vrea sa revolutioneze industria calatoriilor Multi romani ar putea sa beneficieze
Țara care își propune să revoluționeze industria călătoriilor Sursa foto: Mashable
ADVERTISEMENT

Inițiativa va permite pasagerilor să călătorească fără pașaport sau viză, utilizând tehnologia biometrică avansată pentru a spori eficiența și securitatea în sectorul călătoriilor și al ospitalității.

Țara care renunță la controlul pașapoartelor

În cadrul unei încercări de a redefini călătoriile internaționale, Dubaiul a anunțat o inițiativă inovatoare care permite pasagerilor să călătorească fără a avea nevoie de pașaport sau viză.

ADVERTISEMENT

Inițiativa, care va intra în vigoare începând cu martie 2024, o premieră în sectorul global al călătoriilor și al ospitalității, are la baza dorința acestei țări de a spori eficiența și securitatea călătoriilor, valorificând tehnologia avansată pentru a simplifica experiența de călătorie.

Potrivit acestei inițiative, disponibilă pentru începul pentru cetățenii EAU, nu va mai fi nevoie de o carte de îmbarcare sau de un pașaport. Practic, fața persoanei este pașaportul, așa că, după ce bagajele sunt lăsate la check-in, pasagerul trece pe la imigrări.

ADVERTISEMENT

Apoi, străbate un tunel și, dacă se luminează verde, înseamnă că persoana este înregistrată, este identificată și poate pleca. Totuși, tunelul devine roșu, călătorul va fi oprit și autoritățile vor trebui să afle de ce s-a aprins lumina roșie. Sistemul va elimina zona de așteptare și birourile de îmbarcare din aeroport, relatează Travel Daily News.

Dubai vrea să revoluționeze industria călătoriilor

Inițiativa ar putea schimba jocul pentru industria călătoriilor. Eliminând necesitatea documentelor de călătorie tradiționale, nu numai că simplifică călătoria pasagerilor, dar reprezintă, de asemenea, un salt semnificativ în ceea ce privește utilizarea tehnologiei pentru controlul la frontieră și măsurile de securitate.

ADVERTISEMENT

Sistemul se bazează pe tehnologia biometrică avansată și de analiza datelor. Aceasta asigură faptul că procesele de securitate și de verificare a identității sunt mai eficiente ca niciodată.

Inițiativa care va intra în vigoare în EAU se bazează pe premisa că integrarea algoritmilor de inteligență artificială și de învățare automată va facilita o experiență de călătorie fără întreruperi, reducând timpii de așteptare și îmbunătățind satisfacția clienților.

ADVERTISEMENT

Pentru profesioniștii din domeniul călătoriilor și al ospitalității, această evoluție prezintă numeroase oportunități. Ea simplifică procesul pentru călătorii de afaceri, sporește atractivitatea Dubaiului ca destinație de călătorie de primă clasă și stabilește un nou standard în ceea ce privește experiența clienților. Hotelurile și companiile de turism din Emitare vor beneficia de o creștere a afluxului de călători, având în vedere ușurința de a călători.

Măsura luată de Dubai va avea probabil un impact semnificativ asupra normelor de călătorie la nivel mondial, putând influența și alte țări să adopte tehnologii similare. Această trecere la un proces de călătorie mai eficient, bazat pe tehnologie, ar putea remodela modul în care ne gândim la călătoriile internaționale, la controlul frontierelor și la securitate.

ADVERTISEMENT