Life

Țara din Europa care are un număr record de indicatoare rutiere. Se găsesc la fiecare pas, din 5 în 5 metri

O țară din Europa se ”mândrește” cu un număr record de indicatoare rutiere. Se găsesc la fiecare pas, însă autoritățile au o explicație.
22.01.2024 | 11:05
Tara din Europa care are un numar record de indicatoare rutiere Se gasesc la fiecare pas din 5 in 5 metri
Țara din Europa care are un număr record de indicatoare rutiere. Sursă foto: captură YouTube / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

O țară din Europa are un număr record de indicatoare rutiere. Se mândrește cu astfel de semne de circulație la fiecare pas, însă autoritățile au și o explicație pentru anumite zone.

Țara din Europa care are un număr record de indicatoare rutiere

Într-o țară din Europa s-a înregistrat un record când vine vorba de numărul de indicatoare rutiere. Doar pe un drum principal există 110 semne de circulație, la o populație de nici 1.800 de locuitori.

ADVERTISEMENT

Bulgaria, este țara din Europa care are șanse mari să intre cartea recordurilor în ceea ce privește numărul de indicatoare rutiere existente. Se pare că într-o localitate din țara vecină cu România este acordată o importanță sporită traficului.

Cele mai recente date analizate arată că satul Uzundjovo ar putea avea recordul mondial la semnalizare rutieră. Deși aici există o populație sub 1.800 de locuitori și o suprafață de 55 de kilometri pătrați, numărul de indicatoare rutiere este unul neașteptat.

ADVERTISEMENT

Mai exact, localitatea din județul Haskovo are aproape 200 de indicatoare. Iar dintre acestea, peste 100 se află pe drumul principal. Care e motivul și cum explică autoritățile situația?

O localitate din Bulgaria ar putea intra în cartea recordurilor

Inclusiv sumele cheltuite pentru astfel de semne de circulație sunt enorme. Se pare că este vorba despre un proiect aprobat de administrația bulgară a drumurilor. Astfel, conforma documentului,  pe șoseaua Haskovo-Simeonovgrad, care de altfel este un drum secundar, s-au instalat 468 de indicatoare.

ADVERTISEMENT

În ceea ce privește sumele cheltuite, pentru instalarea acestor indicatoare rutiere, costurile au ajuns undeva pe la 160.000 de euro, arată presa din Bulgaria. Iar edilul de aici este mulțumit.

Mai exact, acesta susține că nu există nicio lege care să sancționeze această situație. Mai mult de atât, el a dezvăluit că vrea să profite de acest lucru și să își facă localitatea cunoscută la nivel mondial.

ADVERTISEMENT

Primarul din satul Uzundjovo are în plan să facă o cerere la Guinness Book pentru înregistrarea recordului din localitatea pe care o conduce. Presa bulgară însă arată și alte nereguli. Mai exact, deși indicatoarele rutiere se regăsesc din 5 în 5 metri, șoseaua e plină de gropi și nu a fost reparată.

ADVERTISEMENT