News

Un autocar cu numere de România s-a ciocnit cu un tir, în Bulgaria. Prima reacție a MAE

Un autocar înmatriculat în România a fost implicat într-un accident grav, pe teritoriul Bulgariei. Cel puțin zece persoane au ajuns la spital.
02.01.2024 | 20:04
Un autocar cu numere de Romania sa ciocnit cu un tir in Bulgaria Prima reactie a MAE
Un autocar cu numere de România a fost lovit de un tir turcesc, în Bulgaria / Colaj foto: Fanatik / Sursă: Diana Russinova Facebook
ADVERTISEMENT

Accident grav pe șoseaua Ruse-Byala, în zona Borovo, la circa 50 de kilometri de granița cu România. Un autocar cu numere românești s-a ciocnit cu un tir turcesc. În urma impactului au rezultat mai multe victime, iar cel puțin zece persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale.

Doi români pe lista răniților, în urma accidentului din Bulgaria

Potrivit informațiilor apărute în presa din Bulgaria, răniții au fost transportați la un spital din Ruse cu trei ambulanțe. Din fericire, viața lor nu a fost pusă în pericol.

ADVERTISEMENT

„Cei nouă pasageri răniți din autocar (ulterior s-a comunicat că este vorba de zece răniți, n.r.) au tăieturi minore din cauza geamurilor sparte. Viața lor nu a fost pusă în pericol. Au fost transportați cu trei ambulanțe la Spitalul Universitar Kanev din Ruse”, a anunțat serviciul de ambulanță, citat de BTA.

Ministerul Afacerilor Externe a comunicat că două persoane de pe lista răniților sunt de origine română. Este vorba despre cei doi șoferi care operau cursa.

ADVERTISEMENT

„Din informațiile obținute de la autoritățile bulgare, a reieșit faptul că cei doi conducători auto, ambii cetățeni români, au primit îngrijiri medicale de specialitate și nu a fost necesară internarea”, a transmis MAE, potrivit Libertatea.

Autocarul era condus de un șofer român de 36 de ani

La nivelul Ambasadei României la Sofia nu au fost înregistrate solicitări de asistență consulară, ca urmare a acestui accident, au mai arătat, marți seara, reprezentanții ministerului de Externe.

ADVERTISEMENT

Presa bulgară a relatat că autocarul românesc era condus de un șofer în vârstă de 36 de ani. La un moment dat, acesta a virat spre stânga și a intrat în coliziune cu un tir cu numere de Turcia, care circula din sensul opus.

Se pare că celelalte opt victime sunt de naționalitate greacă și se întorceau în țară, după ce și-ar fi petrecut sărbătorile de iarnă în România.

ADVERTISEMENT

Iarna trecută, un autoturism plin cu turiști greci a făcut accident în București

În urmă cu un an, un autocar în care se aflau 47 de turiști greci a fost implicat într-un accident grav de circulație, la intrarea în Pasajul Unirii din București.

O persoană a decedat după ce limitatorul de înălțime de la intrarea în pasaj s-a prăbușit peste autocar. Acesta fusese instalat recent, după ce Pasajul Unirii a fost renovat cu doar câteva luni înainte.

ADVERTISEMENT