News
notix pixel id

Țara din Europa care introduce din nou carantina. Anunțul vizează mai multe zone

09.05.2020 | 19:18
Țara din Europa care introduce din nou carantina. Anunțul vizează mai multe zone
Țara din Europa care introduce din nou carantina. Anunțul vizează mai multe zone. Sursa foto: Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Germania este țara din Europa care a anunțat că va reintroduce carantina pentru anumite localități, după ce au fost confirmate mai multe cazuri de coronavirus concentrate pe anumite zone.

Germania introduce din nou carantina în anumite zone

Cu toate că anunțase relaxarea măsurilor, Germania este prima țară care introduce din nou carantina, potrivit Mediafax.

Mai exact,  Landul Renania de Nord-Westfalia va apela din nou la planul de urgenţă şi anunţă că a luat decizia de a menţine restricţiile în anumite localități după ce în jur de 150 de muncitori dintr-un abator au fost depistaţi cu noul coroanvirus.

ADVERTISEMENT

În acest moment persoanele infectate sunt tratate la domiciliu și se simt bine, însă autoritățile spun că vor introduce în carantină localitatea unde se află abatorul dar și zonele limitrofe.

Astfel, magazinele, restaurantele şi obiectivele turistice din această zonă vor rămâne închise şi după 11 mai, dată la care Germania renunță la mare parte din măsurile impuse ca urmare a epidemiei de coronavirus.

ADVERTISEMENT

Fiecare land va decide în ce măsură va relaxa restricțiile

Probleme sunt şi în landul Turingia, din centrul Germaniei, acolo unde rata de noi infectări a depăşit 80 la 100.000 de locuitori. Drept urmare, autoritățile de aici au hotărât să nu relaxeze măsurile în zonele afectate.

Germania a început prima fază de relaxare a măsurilor încă de pe 20 aprilie, iar de pe 11 mai se vor redeschide restaurante, magazinele mari şi alte locuri de petrecerea a timpului liber.

ADVERTISEMENT

Decizia finală legată de relaxarea măsurilor luate ca urmare a epidemiei de coronavirus aparține landurilor, astfel că, în situația apariției unor focare, respectiv dacă numărul de infecții va fi mai mare de 50 la 100.000 de locuitori pe o perioadă de 7 zile, acestea pot decide instituirea din nou a carantinei.

Coreea de Sud a luat și ea decizia de închide din nou barurile și cluburile de noapte, după ce au fost confirmate în jur de 40 de cazuri noi de coronavirus.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria NEWS
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 860. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri