News

Țara din Europa unde masca devine obligatorie în unele regiuni. De când intră în vigoare noua măsură

Țara unde numărul cazurilor de COVID-19 crește de la o zi la alta. Autoritățile au impus obligativitatea purtării măștii de protecție
05.01.2024 | 21:31
Tara din Europa unde masca devine obligatorie in unele regiuni De cand intra in vigoare noua masura
Spania reintroduce obligativitatea purtării măștii de protecție. Sursa foto: Pixabay
ADVERTISEMENT

Pandemia de Covid a reprezentat o perioadă destul de grea pentru întreaga omenire. Au fost mai bine de doi ani în care viața tuturor s-a schimbat radical. Unul dintre cele mai grele aspecte a fost cel al purtării măștii de protecție. Deși a trecut ceva timp de când masca nu mai este obligatorie, o țară din Europa reintroduce purtarea ei.

Țara unde numărul cazurilor de Covid-19 crește de la o zi la alta

Vești mai puțin bune pentru românii care și-au planificat să viziteze Spania în perioada următoare. Din păcate, numărul cazurilor de Covid-19 și de gripă a crescut alarmant în ultima vreme. Imediat după sărbători, din ce în ce mai multe persoane să acuze stări de rău și simptome tipice gripei sau Covid-ului.

ADVERTISEMENT

Valencia este prima regiune afectată grav de numărul mare de infectări. În ultima vreme, s-au înregistrat peste 1.500 de cazuri la 100.000 de locuitori. Însă, nu doar Valencia se confruntă cu un număr mare de persoane bolnave. Regiunea Castilla – La Mancha numără și ea mulți pacienți cu simptome de Covid-19.

Pentru a reuși să țină în frâu numărul de cazuri de Covid-19, autoritățile medicale au fost instruite pentru a le oferi cele mai bune sfaturi pacienților. Astfel, cei care ajung la spital zilele acestea trebuie neapărat să poarte mască. În sălile de așteptare, termenul de purtare a măștilor este nedeterminată.

ADVERTISEMENT

Zonele din Spania unde purtarea măștii de protecție este obligatorie

Cazurile cresc de la o zi la alta și se răspândesc în mai multe zone din Spania. La fel de afectată precum Valencia este și Catalonia. Aici, oamenii sunt obligați să poarte măștile de protecție în unitățile sanitare.

Cu termen de recomandare, Aragonul și-a sfătuit cetățenii să poate masca de protecție peste tot pe unde merg, pentru a fi în siguranță. Aici, numărul cazurilor de Covid-19 sau gripă nu este la fel de mare, dar se iau măsuri de prevenire.

ADVERTISEMENT

În Murcia, cetățenii sunt obligați să poarte măștile de protecție, fără excepție. În schimb, în Galicia, aceasta nu este o normă obligatorie, ci este doar cu titlul de recomandare. Cu alte cuvinte, fiecare cetățean decide ce este mai bine pentru el.

După pandemie, Spania s-a numărat printre ultimele țări care au acceptat să renunțe la purtarea măștii de protecție. După ce au renunțat la această regulă, purtarea măștii a continuat să fie o recomandare din partea autorităților către cetățeni.

ADVERTISEMENT

Potrivit rapoartelor emise în ultima vreme de către Institutul de Sănătate Carlos III din Spania, virusul respirator și Covid-19 au început să circule mai mult ca niciodată. Așa cum era de așteptat, cei mai expuși sunt copiii și persoanele în vârstă. De altfel, aceste categorii sunt și cele care se spitalizează mult mai des.

Momentan, în mare parte din Spania, purtarea măștii de protecție este cu titlu de recomandare. Însă, Ministerul Sănătății au convocat o ședință pentru a decide dacă această regulă va deveni obligatorie în toată țara.

ADVERTISEMENT
Dialog halucinant între vedetele Pro TV. Filmați în timp ce analizau cât de...
Dialog halucinant între vedetele Pro TV. Filmați în timp ce analizau cât de sexy sunt colegele: „Dacă ele sunt «piese» acum, cum erau când plesneau de tinerețe?”
"Discriminare fără precedent!" / "Umilitor!" Reacție la nivel înalt din Rusia
Locul în care se consumă cele mai multe droguri. Este o universitate de...
Locul în care se consumă cele mai multe droguri. Este o universitate de top în care 90% dintre studenți au încercat
Simona Halep rupe tăcerea: „M-a părăsit, a fost un șoc să stau fără...
Simona Halep rupe tăcerea: „M-a părăsit, a fost un șoc să stau fără el”. A vorbit despre unul dintre cele mai grele momente
Prețul uriaș cu care se vinde cea mai scumpă proprietate din lume
Prețul uriaș cu care se vinde cea mai scumpă proprietate din lume
Mărturia salvatorului Marei, olimpica înjunghiată în plină stradă de iubit. Momentul în care...
Mărturia salvatorului Marei, olimpica înjunghiată în plină stradă de iubit. Momentul în care eleva de 17 ani e atacată, surprins de camerele de supraveghere
Cât de mare e riscul ca Rusia să ciuntească Republica Moldova. O profesoară...
Cât de mare e riscul ca Rusia să ciuntească Republica Moldova. O profesoară româncă din SUA explică la ce să ne așteptăm
Luna Plină în Fecioară pe 24 februarie. Gemenii, Fecioarele, Săgetătorii și Peștii vor...
Luna Plină în Fecioară pe 24 februarie. Gemenii, Fecioarele, Săgetătorii și Peștii vor fi cei mai influențați de Luna Plină
Ce a transmis Silvia Chifiriuc, soția lui Petre Roman, în ziua în care...
Ce a transmis Silvia Chifiriuc, soția lui Petre Roman, în ziua în care Mioara a decedat: ”Numai așa vine binele și fuge răul”
Care-i cea mai frumoasă prezentatoare de la Pro TV. Verdictul dat de doi...
Care-i cea mai frumoasă prezentatoare de la Pro TV. Verdictul dat de doi colegi
Vedeta de la noi care a fost filmată în timp ce făcea amor!...
Vedeta de la noi care a fost filmată în timp ce făcea amor! Imaginile au ajuns virale: „Nu cred că e ceva rușinos...”
Ce religie are Cătălin Măruță. A fost botezat la fel ca părinții lui
Ce religie are Cătălin Măruță. A fost botezat la fel ca părinții lui
Văduva lui Navalnîi spune ce face Putin cu trupul soțului ei. „E demonic,...
Văduva lui Navalnîi spune ce face Putin cu trupul soțului ei. „E demonic, credința lui e falsă”
Concurentul de la Românii au talent pe care nimeni nu-l va uita: „Singura...
Concurentul de la Românii au talent pe care nimeni nu-l va uita: „Singura șansă a fost să-L simt pe Dumnezeu”