News

Țara din Europa unde turiștii români nu mai sunt bine primiți. De ce se plâng locuitorii de aici: ”Pute! Duceți-vă acasă”

Țara preferată anual de milioane de români unde turiștii nu mai sunt bine primiți. Motivul pentru care locuitorii de aici sunt revoltați de străini.
20.04.2024 | 15:38
Tara din Europa unde turistii romani nu mai sunt bine primiti De ce se plang locuitorii de aici Pute Ducetiva acasa
Spania, țara din Europa unde turiștii români nu mai sunt bine primiți. ”Pute! Duceți-vă acasă”. Sursa foto: hepta.ro / X / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Țara din Europa de Vest unde turiștii români și nu numai nu mai sunt bine primiți în această perioadă. De ce sunt așa de revoltați locuitorii de aici și ce le cer aceștia autorităților locale.

Spania, țara din Europa unde turiștii români nu mai sunt bine primiți. ”Pute! Duceți-vă acasă”

În 2023, Spania a înregistrat un număr record de turiști străini. A fost o creștere de 17% față de anul 2022 și cu 1% mai mult decât cei 84 de milioane care au vizitat țara în 2019, înainte de izbucnirea pandemiei de Covid-19.

ADVERTISEMENT

Specialiștii preconizează că în 2024 acest record va fi depășit. Pentru statul iberic, turismul reprezintă 12,8 % din PIB şi 12,6 % din locurile de muncă. Aici, zeci de milioane de oameni depind de acest sector.

În ciuda acestui aspect economic deloc de neglijat, în mai multe zone turistice importante ale Spaniei, de la Insulele Baleare la Insulele Canare, până la Barcelona sau Malaga, mişcările anti-turistice au luat proporții.

ADVERTISEMENT

Weekendul trecut, zeci de mii de spanioli au ieșit pe străzi pentru a striga lozinci contra turismului. ”Insulele Canare nu mai suportă”, a fost un slogan al celor care au proteste pe insulele acestui arhipelag din largul coastei de nord-vest a Africii, apreciat pentru peisajele sale vulcanice şi soarele constant.

Oamenii de aici s-au revoltat după ce au aflat despre planul construcţiei a două complexuri hoteliere în Tenerife, insula principală a arhipelagului. Spaniolii de rând spun că locuitorii şi mediul înconjurător contează mai mult în faţa tăvălugului necontrolat al turismului.

ADVERTISEMENT

Insulele noastre sunt o comoară care trebuie apărată“, spune cei din spatele unei mişcări anti-turistice. În această zonă, membri ai unei organizații care a protestat au intrat săptămâna trecută în greva foamei.

Platformele de socializare au fost inundate în ultimele zile cu mișcări anti-turistice. În Malaga, centrul turismului “sol y playa” (soare şi plajă) din Andaluzia (sud), autocolante cu sloganuri neprietenoase au fost lipite pe pereţii şi uşile unităţilor de cazare turistică (“Aici a fost casa mea”, “Pute a turişti”, “Duceţi-vă acasă”...), notează Observator News.

ADVERTISEMENT

Pe X (fostul Twitter), sunt postate mii de mesaje cu hashtagurile #CanariasTieneUnLímite #CanariasSeAgota. Chiar sâmbătă, 20 aprilie 2024, în mai multe orașe ale Spaniei sunt organizate mișcări de stradă.

ADVERTISEMENT