Life

Stațiunea din România care a spart toate topurile și clasamentele. Se așteaptă un nou record de turiști în 2024. O poți vizita în orice perioadă a anului

Stațiunea din România care a spart toate topurile și clasamentele poate fi vizitată în orice perioadă din an și s-ar putea să bată un nou record.
18.01.2024 | 18:07
Statiunea din Romania care a spart toate topurile si clasamentele Se asteapta un nou record de turisti in 2024 O poti vizita in orice perioada a anului
Stațiunea din România care a spart toate topurile și clasamentele. Sursă foto: Pinterest / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Stațiunea din România, perfectă atât pentru vacanța de vară, iarnă, sau toamnă, a spart toate topurile și clasamentele. O mulțime de oameni adoră să meargă aici și chiar nu e de mirare de ce.

Stațiunea din România care a spart toate topurile și clasamentele

România are o mulțime de locuri superbe. Avem stațiuni mai vechi, care au farmecul lor, dar și alte locații renovate recent, care de asemenea au ajuns să fie pe placul multor persoane.

ADVERTISEMENT

Stațiunea din România despre care vorbim în rândurile următoare însă, a reușit imposibilul. A spart toate topurile și clasamentele când vine vorba de numărul turiștilor care au ales să o viziteze.

Este vorba despre Stațiunea Călimănești. Chiar dacă nu ai ajuns aici, sigur ai auzit măcar o singură dată de ea. Aici se înregistrează record după record când vine vorba de numărul oaspeților.

ADVERTISEMENT

Astfel, în 2022, nu mai puțin de 220.000 de persoane au ajuns oficial la Călimănești. Iar conform datelor centralizate la nivel național, există șanse mari ca în 2023, numărul să fie mai mare chiar și cu 10.000 de persoane.

Menționăm faptul că stațiunea din România care a spart toate topurile și clasamentele se bazează pe turism balnear. Astfel, multe persoane ajung aici pentru a face diferite proceduri.

ADVERTISEMENT

Stațiunea Călimănești, vizitată de sute de mii de oameni în fiecare an

Iar deși stațiunea este una destul de veche, s-au făcut numeroase renovări în ultimii ani. Acum aceasta este mult mai modernă, iar turiștii se pot bucura de zeci de oportunități când vine vorba de cazare.

Atât Administrația locală cât și agențiile de turism, dar și numeroși investitori și antreprenori s-au mobilizat astfel încât stațiunea Călimănești să reapară pe harta turismului național și nu numai.

ADVERTISEMENT

Și se pare că efortul depus se vede. Nu e de mirare, deci, de ce stațiunea din România a ajuns să rupă toate topurile și clasamentele. Are chiar mai mult succes decât alte stațiuni de lux din România de la munte, ori de pe litoral.

Iar lucrurile nu se opresc doar aici. Se pare că Primăria Călimănești are planuri ambițioase în 2024. Este vorba despre mai multe investiții pentru reabilitarea mai multor locații cheie de aici.

De asemenea, se dorește ca stațiunea să devină din ce în ce mai căutată. Conform autorităților locale, se dorește atingerea unui număr de până la jumătate de milion de turiști într-un singur an.

ADVERTISEMENT