News

Țara din Uniunea Europeană cu cea mai mare rată a criminalității. Infractorii fac prăpăd: “Am văzut oameni împușcați, mame plângând în disperare”

Țara din Uniunea Europeană cu cea mai mare rată a criminalității. Era considerată una dintre cele mai sigure și civilizate, acum câțiva ani.
03.04.2024 | 08:59
Tara din Uniunea Europeana cu cea mai mare rata a criminalitatii Infractorii fac prapad Am vazut oameni impuscati mame plangand in disperare
Țara din Uniunea Europeană cu cea mai mare rată a criminalității. Foto Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Un stat puternic dezvoltat și considerat în trecut unul dintre cele mai sigure, s-a transformat în țara din Uniunea Europeană cu cea mai mare rată a criminalității. În ultimii ani, situația s-a schimbat dramatic.

Țara din Uniunea Europeană cu cea mai mare rată a criminalității

Este vorba despre Suedia, aici unde infractorii fac prăpăd, iar crimele și atacurile cu bombă au ajuns să fie foarte des întâlnite. Bandele de crimă organizată sunt în război, din cauza traficului de droguri, luptând pentru teritorii.

ADVERTISEMENT

În ultimii zece ani, atacurile au arme de foc s-au triplat. Autoritățile spun că peste 60.000 de persoane au legături cu organizații criminale. De cele mai multe ori, victime sunt persoane nevinovate.

Un tânăr care a făcut parte dintr-o bandă criminală a vorbit, la Sky News, despre situația din Suedia. Și-a început activitatea la o vârstă fragedă, când avea doar 9 ani, fiind cărăuș de droguri.

ADVERTISEMENT

Tânărul a povestit că a fost martor la crime odioase. „Am văzut oameni împușcați. Am văzut oameni murind, oameni răniți, mame plângând în disperare. Am văzut cam totul, dar nu poți face nimic în legătură cu asta”, a declarat acesta pentru jurnaliștii Sky News, potrivit Știrile Pro TV.

Criminalii, plătiți cu 76.000 de lire sterline pentru fiecare faptă comisă

Bărbatul spune că cei care erau dispuși să comită o crimă primeau un milion de coroane suedeze (76.000 de lire sterline). În prezent, prețurile au scăzut, deoarece foarte mulți oameni sunt „gata să ucidă”.

ADVERTISEMENT

În Suedia, copiii pot deveni criminali, iar în multe cazuri sunt înregistrate victime colaterale. De exemplu, un agent de pază a fost ucis într-o sală de fitness de un adolescent. Acesta din urmă și-a ratat ținta, împușcându-l pe bărbatul nevinovat.

Un alt caz a avut loc acum câteva luni, când un vecin al membrilor unei organizații criminale, a fost ucis de o bombă pusă la locuința celor vizați. De asemenea, un tânăr de 19 ani a fost împușcat în timpul unui conflict, deși nu avea nicio legătură cu bandele. Criminalul avea 15 ani.

ADVERTISEMENT

„Cum poți să trăiești în continuare, cu așa ceva pe conștință, cu mâinile mânjite de sângele unui om. I-ai luat viața.”, a transmis sora victimei. Creșterea ratei infracționalității din Suedia are loc și din cauza valului de migranți din ultimii ani.

ADVERTISEMENT