News

Cine este suedezul de 16 ani, căutat pentru omor, prins în Voluntari. Tânărul ar fi plătit oameni pentru a ucide la comandă

S-a aflat cine este suedezul de 16 ani, căutat pentru omor, prins miercuri la Voluntari de Poliția Română. Tânărul ar fi comis fapte extrem de grave.
09.02.2024 | 09:25
Cine este suedezul de 16 ani cautat pentru omor prins in Voluntari Tanarul ar fi platit oameni pentru a ucide la comanda
Informații terifiante despre suedezul de 16 ani prins în Voluntari. Tânărul ar fi plătit oameni pentru a ucide la comandă. Sursa foto (descriptiv): hepta.ro
ADVERTISEMENT

Suedezul de 16 ani, căutat pentru omor și prins în această săptămână de Poliția Română, la Voluntari, ascunde în spatele său fapte extrem de grave. Din ce grupare făcea acesta parte.

Informații terifiante despre suedezul de 16 ani prins în Voluntari. Tânărul ar fi plătit oameni pentru a ucide la comandă

Într-un comunicat de presă emis joi, 8 februarie, Poliția Română anunța că un tânăr de 16 de ani din Suedia, căutat pentru omor şi vătămare corporală gravă, a fost prins în România.

ADVERTISEMENT

IGPR mai preciza că suspectul ar face parte dintr-o grupare care ar comite omoruri şi atacuri cu bombă şi care ar avea legătură cu traficul de droguri. Anterior, pe numele acestuia, la data de 6 februarie 2024, autoritățile judiciare din Suedia au emis un mandat european de arestare, pentru comiterea infracțiunilor de omor și vătămare corporală gravă.

Între timp, au apărut informații în legătură cu acest urmărit internațional pentru crimă. Băiatul a fost găsit în Voluntari. El se ascundea într-un complex rezidenţial din Ilfov.

ADVERTISEMENT

Pe numele său Sheik Mohammad Mohamed, acesta este unul dintre cei mai periculoși criminali căutaţi de autorităţile din Suedia. El și membrii grupării din care face parte ar fi la originea unor asasinate. Aceștia angajau criminali care să ducă la bun sfârșit omoruri la comandă, notează Observator News.

În plus, banda din care ar face parte s-ar ocupa şi cu atacuri cu bombă. Infracțiunile ar avea legături cu traficul de droguri pe zona de nord a Europei, dar şi la nivel internaţional.

ADVERTISEMENT

La data de 7 februarie 2024, polițiștii Direcției de Investigații Criminale – Serviciul Urmăriri, în urma unei operațiuni ENFAST declanșată la solicitarea autorităților judiciare din Suedia, au depistat un tânăr, de 16 ani, cetățean suedez, urmărit internațional pentru omor și vătămare corporală gravă”, anunța IGPR.

Tânărul suedez, arestat preventiv

Poliția Română mai anunță că tânărul va petrece după gratii următoarele două săptămâni. În această perioadă, autorităţile care au emis mandatul de arestare trebuie să trimită actele necesare instanţei pentru procesul de extrădare.

ADVERTISEMENT

Persoana în cauză a fost prezentată unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel București, care a dispus măsura preventivă a reținerii, ulterior, aceasta fiind prezentată instanței, care a luat măsura arestării preventive, pentru 15 zile”, mai spun oamenii legii.

ADVERTISEMENT