News

Țara în care măștile nu vor mai fi obligatorii. Ce au decis autoritățile de aici

03.06.2020 | 19:46
Tara in care mastile nu vor mai fi obligatorii Ce au decis autoritatile de aici
ADVERTISEMENT

Începând cu 15 iunie, într-o vecină cu România, măștile de protecție față de infectarea cu noul coronavirus nu vor mai fi obligatorii în rândul populației.

Țara în care măștile nu vor mai fi obligatorii. Ce au decis autoritățile de aici

Odată cu mijlocul lunii iunie, atunci când declararea stării de epidemie Covid-19 va expira, pe teritoriul Bulgariei va rămâne în vigoare doar obligativitatea păstrării distanței sociale.

ADVERTISEMENT

Toate celelalte interdicții vor fi ridicate. Printre ele se numără inclusiv purtarea măștilor de protecție. Cu alte cuvinte, din 15 iunie, la sud de Dunăre nu va mai fi obligatoriu portul măştii de protecţie ca măsură împotriva coronavirusului,

Măsura este una oficială și a fost anunțată miercuri de premierul Boiko Borisov, citat de Agerpres. De la 1 mai, măştile au rămas obligatorii doar în spaţiile publice închise, așa cum sunt magazinele, bisericile, instituțiile şi mijloacele de transport public în comun.

ADVERTISEMENT

Față de alte state europene, Bulgaria a reușit să lupte rezultate mult mai bune contra pandemiei de Covid-19. Recent, autoritățile de la Sofia au permis intrarea celor sosiţi din mai multe ţări membre ale Uniunii Europene, fără perioadă de carantină, începând de la 1 iunie.

Totodată, în țara vecină s-au redeschis restaurantele, muzeele, bibliotecile, cinematografele, sălile de sport şi mallurile, cu măsuri stricte de igienă şi distanţare.

ADVERTISEMENT

Bulgaria, sub 150 de decese de coronavirus

În timp ce în România ne îndreptăm către 1300 de victime din cauza infectării cu noul coronavirus, bulgarii nu au raportat nici 150 de decese.

Până în prezent, doar 146 de cetățeni din această țară au pierdut lupta cu boala. Alți 2.560 au fost contaminați, o medie mult sub cea a României.

ADVERTISEMENT

Situația din Bulgaria le-a permis conducătorilor fotbalului să ia o decizie primită cu bucurie de fani. Astfel, din 12 iunie, se reiau şi campionatele de fotbal din prima şi a doua divizie, cu prezenţa suporterilor în tribune, de asemenea permisă cu condiţia respectării igienei şi a distanţării.

ADVERTISEMENT
Tags: