Life

Târgul de Crăciun din București s-a deschis și a bifat un record! Capitala nu a mai văzut așa ceva / Video

Târgul de Crăciun din Piața Constituției din București a reușit să impresioneze cu cei 30.000 de spectatori, feeria luminilor, prezența, în premieră, a olimpicilor cu care se mândrește România în toată lumea și concertele organizate.
01.12.2023 | 16:40
Târgul de Crăciun din București, 2023, a 16-a ediție. Delia a cântat în deschidere
ADVERTISEMENT

Târgul de Crăciun din București s-a deschis pe 30 noiembrie, în seara Sfântului Andrei. Anul acesta a fost un adevărat spectacol! La 18 fix, ca un ceas elvețian, s-au aprins luminițele din tot orașul. Centrul principal al atenției a fost, însă, locul magic al sărbătorilor de iarnă: Piața Constituției!

Târgul de Crăciun din Piața Constituției din București a impresionat lumea

FANATIK a luat pulsul de la fața locului și a observat o bucurie mai mare ca niciodată printre cei 30.000 de oameni gata să întâmpine magia Crăciunului cu mic, cu mare, cu cățel, cu purcel! Spunem asta pentru că au fost și câțiva oameni cu patrupezii la purtător, dichisiți în haine cu motive specifice sărbătorii de pe 25 decembrie.

ADVERTISEMENT

A fost mare buluc atât în fața scenei, unde toată lumea o aștepta pe Delia, dar și la standurile cu preparate culinare tradiționale ori daruri pe care le poți face de Crăciun. Pe lângă aprinderea luminilor, Delia a fost una dintre atracțiile de la Târgul de Crăciun.

Artista nu a apărut cu una, cu două! Toată instalarea trupei sale de instrumentiști a durat în jur de 35 de minute. Publicul a avut, însă răbdare până la ora 19:00, când diva a urcat pe scenă, așa cum a anunțat vedeta Pro Tv, Shurubel, cel care a încercat să învioreze atmosfera.

ADVERTISEMENT

Caravana Coca Cola pornește în toată țara

30.000 de persoane, da, ați citit bine, au participat la prima zi, la deschiderea Târgului. FANATIK a aflat prețurile unora din cele mai consumate produse cum ar fi tradiționalul vin fiert ori fasolea cu ciolan.

Până la dezvăluirea prețurilor, vă spunem că în seara de 30 noiembrie mai multe camioane Coca Cola au stat în Piata Constituției, unde s-au aflat câțiva influenceri cunoscuți precum Lorena Vișan sau Luis Florea.

ADVERTISEMENT

Au fost și vedetele tv Răzvan și Irina Fodor. Caravana Coca Cola a făcut turul Capitalei aseară. Apoi a pornit în toată țara pentru a împărtăși bucuria celei mai frumoase sărbători din an.

Delia Matache a încins atmosfera. Până să intre pe scenă, doi copii s-au pierdut în mulțime

Până la intrarea Deliei pe scenă, a existat și un moment de emoție profundă pentru părinții unor copilași. Shurubel anunțase pe scenă că doi copii s-au pierdut și a apelat la bunăvoința oamenilor, rugându-i să ajute cum pot dacă îi văd pe micuți. Românii, solidari, cu suflet mare, așa cum îi știm, i-au găsit repede pe pici, iar copilașii au ajuns înapoi la părinții lor.

ADVERTISEMENT

La un sfert de oră după ce același Shurubel a anunțat că micuții au fost găsiți, a intrat Delia! Și ce intrare! Una psihedelică pe chitară electrică, ca un adevărat rock-star! Melodia cu care Delia și-a început recitalul este un remake al piesei „Une dragoste nu e, nimic nu e”.

Cât costă un vin fiert și o porție de fasole cu ciolan la Târgul de Crăciun?

Așa cum spuneam în rândurile de mai sus, cei care au apăsat pe buton ca să aprindă luminițele au fost olimpicii români la matematică. Elevii au obținut medalii la concursul internațional desfășurat în Chiba, Japonia. Copiii de aur ai României, pe scurt!

Și acum, să vorbim puțin despre prețuri. Un vin fiert se vinde cu 12 lei la Târgul de Crăciun din București, iar un ceai cald cu 8 lei. Tot cu 12 lei se dă și un pahar de vin normal, nefiert. O porție de ciolan cu fasole costă 35 de lei, pastrama de oaie (100 de grame) 19 lei, pomana porcului 15 lei, iar sărmăluțele cu mămăliguță 35 de lei porția.

Spectacolul de la Târgul de Crăciun a continuat și astăzi, 1 decembrie, Ziua Națională a României. Primăria Capitalei îi îndeamnă pe români să sărbătorească alături de Ansamblul Profesionist „Cununa Carpaților”, Ansamblul de dansuri românești „Iholu”al Comunității Aromâne din Constanța și Ansamblul de dansuri grecești „Asteria” al Uniunii Elene, printre multe alte surprize.

Programul continuă sâmbătă, 2 decembrie, cu un concert marca Elena Gheorghe de la ora 20:30. Duminică, pe 3 decembrie, pe scenă va urca Emilian alături de trupa sa, tot începând cu ora 20:30. Intrarea este liberă pe tot parcursul evenimentului.

ADVERTISEMENT