Fotbal international

Taribo West a ajuns pastor, dar și-a păstrat amintirile din naționala Nigeriei: „Din cauza prostituatelor am pierdut cu Danemarca”

11.04.2020 | 19:00
Taribo West a ajuns pastor dar sia pastrat amintirile din nationala Nigeriei Din cauza prostituatelor am pierdut cu Danemarca
ADVERTISEMENT

Taribo West, fostul fotbalist excentric de la AC Milan și Inter, a ajuns pastor, dar își aminteșe râzând de momentul în care prostituatele au contribuit la eliminarea Nigeriei de la Campionatul Mondial din 1998.

Taribo West a ajuns pastor, dar și-a păstrat amintirile amuzante din naționala Nigeriei

Taribo West

era ușor de identificat pe teren prin prisma tunosrilor sale excentrice și ale codițelor sale vopsite în culoarea verde. Între timp, fostul jucător legendar al lui Inter Milano a ajuns pastor în Nigeria, dar își amintește cu drag momentele amuzante petrecute alături de naționala „vulturilor”.

ADVERTISEMENT

„Citisem că jucătorii Nigeriei au fost la cluburi de noapte înaintea meciului cu Danemarca, dar nu e adevărat. Adevărul este că unii au adus femei la hotel chiar înaintea meciului.

Acesta este motivul pentru care la meciul cu Danemarca mai mulți fotbaliști nu mai aveau puterea să joace, erau prea obosiți după seara de dinainte”, a mai spus Taribo West.

ADVERTISEMENT

„Ni se dusese faima că suntem buni după faza grupelor”

Taribo West

a continuat și a vorbit despre faptul că jucătorilor nigerieni li se dusese faima după faza grupelor, iar fanele erau din ce în ce mai interesate de jucătorii „vulturilor”.

„La noi veneau femei africane. Totul era mult mai simplu după faza grupelor, iar fotbaliștilor le era mult mai ușor să le aducă în camerele de hotel”.

ADVERTISEMENT

În acea echipă a Nigeriei evoluau în afară de Taribo West, fotbaliști precum Jay-Jay Okocha sau Nwankwo Kanu.

Taribo West a fost antrenat la Inter și de Mircea Lucescu, care își amintește de fostul său elev: „Era atât de lipsit de coordonare încât cădea adesea şi râdeam cu toţii de el. Nu am avut o relaţie bună cu West şi nu am vrut să-l mai bag în echipă după ce şi-a aruncat tricoul într-un meci cu Vicenza.

ADVERTISEMENT

Nu l-am considerat un fotbalist important pentru echipă. A plecat apoi la AC Milan. Habar nu am de ce. Nu-mi explic. Ar trebui întrebaţi cei de la Milan de ce l-au transferat…”.

ADVERTISEMENT