News

Țările din Europa unde turiștii români nu mai sunt bine primiți. De ce se plâng locuitorii de aici: ”Paradisul vostru, mizeria noastră”

Turiștii români nu mai doriți în aceste țări din Europa. Locuitorii sunt nemulțumiți din cauza fluxului mare de vizitatori.
25.03.2024 | 21:54
Tarile din Europa unde turistii romani nu mai sunt bine primiti De ce se plang locuitorii de aici Paradisul vostru mizeria noastra
Țările din Europa unde turiștii români nu mai sunt bine primiți. Foto (San Andres, Tenerife) Unsplash
ADVERTISEMENT

Turiștii români nu mai sunt bine primiți în câteva țări din Europa. Totul se întâmplă din cauza nemulțumirilor cetățenilor din aceste state. Ei își doresc ca numărul celor care le vizitează meleagurile să scadă semnificativ.

Turiștii români nu mai sunt doriți în aceste țări din Europa

Perioada concediilor nu este departe. Ba chiar, mulți dintre turiștii români și-au planificat, deja, vacanțele de primăvară și vară. Însă, unele dintre destinațiile preferate de ei nu mai sunt la fel de „prietenoase”.

ADVERTISEMENT

Situația are loc în contextul în care foarte mulți dintre localnici se plâng de numărul mare al turiștilor, mai ales în sezonul de vară. Aceștia spun că din cauza vizitatorilor au de suferit. Oamenii susțin că stațiunile sunt sufocate de turiștii care lasă mizerie în urma lor.

Valul de turiști copleșește frumusețea insulei Tenerife, mărturisesc localnicii. Totodată, ei spun că din cauza vizitatorilor, chiriile sunt mult mai scumpe. Astfel, cetățenii s-au revoltat și au transmis mesaje, multe dintre acestea fiind vizibile pe zidurile din stațiune, potrivit Antena 3 CNN.

ADVERTISEMENT

”Paradisul vostru, mizeria noastră”, ”Turiști, plecați acasă” sau ”Salariul mediu în Insulele Canare este de 1.200 de euro” sunt doar câteva dintre mesaje graffiti care apar pe ziduri și imobile. Aproximativ 5,6 milioane de turiști au venit, pe parcursul anului trecut, în Tenerife, cea mai mare insulă din arhipelagul Canare din Oceanul Atlantic, din Spania.

Aceeași problemă este întâlnită și în Malaga, în sudul Spaniei. Este posibil ca regiunea Costa del Sol să nu fie la fel de primitoare ca în trecut, după ce și localnicii s-au revoltat, cerându-le turiștilor să nu mai vină aici.

ADVERTISEMENT

Taxă nouă pentru vizitatorii din Grecia și Veneția

Autoritățile din Grecia au decis să introducă o nouă taxă pentru turiști. Vor achita între 1,5 și 10 euro pe zi, în funcție de locul în care își petrec vacanța. Măsura a fost luată de guvernul elen pentru a ajuta la reconstrucția zonelor afectate de incendiile de vegetație din 2023. Taxa va fi plătită de vizitatori în perioada martie-octombrie.

O decizie similară a fost luată de autoritățile locale din Veneția, pentru a gestiona fluxul mare de vizitatori din oraș, dar care nu au un aport semnificativ la economia locală. Mai exact, turiștii care vin aici vor achita o taxă de cinci euro.

ADVERTISEMENT

Astfel, cei care vor vizita orașul aflat în nordul Italiei vor fi nevoiți să plătească această sumă. Excepție vor face copiii care au până în 14 ani. Potrivit consilierilor locali, prin această măsură se va găsi „un nou echilibru între drepturile celor care trăiesc, studiază sau muncesc în Veneția și cei care vizitează orașul”.

ADVERTISEMENT