News

Compania Tarom va avea un nou șef. Viitorul director general este de meserie inginer geodez

Noul director general al companiei aeriene Tarom va deveni Mihăiță Ursu care-l va înlocuiu din funcție pe Cătălin Radu Prunariu, fiul astronautului Dumitru Prunariu.
04.01.2022 | 15:43
Compania Tarom va avea un nou sef Viitorul director general este de meserie inginer geodez
Compania Tarom va avea un nou director general/ Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Noul director general al companiei Tarom a fost ales din rândul membrilor Consiliului de Administrație, Mihăiță Ursu fiind desemnat în CA din septembrie 2021, informează Adevărul.

Mihăiță Ursu a activat în domeniul privat, dar a deținut și  funcții de conducere în companii de stat.

ADVERTISEMENT

De altfel, Ursu a mai condus ca interimar Tarom în perioada iunie 2020 – iunie 2021.

Tarom va avea un nou șef. Viitorul director general este de meserie inginer geodez

Potrivit CV-ului său de pe site-ul Tarom, după finalizarea liceului, Mihăiță Ursu (45 de ani) a făcut studii postliceale de proiectant în industria construcțiilor de mașini.

Ulterior, și-a completat studiile cu Facultatea de Geodezie a Universității Tehnice de Construcții București.

ADVERTISEMENT

Cariera profesională și-a început ca referent la Administrația Domeniului Public Sector, în 1995-1998.

Apoi a activat la mai multe companii de materiale de construcții, având funcții de conducere în domeniul vânzărilor.

ADVERTISEMENT

În 2020, a primit funcții importante la companii de stat. Astfel,  în februarie 2020 a fost numit în Consiliul de Administrație al Poștei Române, iar o lună mai târziu a fost desemnat și vicepreședinte al Consiliului de Administrație de la Tarom.

În luna iunie 2020 a devenit director general al Tarom, funcție pe care a ocupat-o timp de 12 luni, până când a fost demis de către fostul ministru al Transporturilor Cătălin Drulă, astfel că Ursu s-a reîntors în sectorul privat ca director general al unei companii care activează în domeniul farmaceutic.

ADVERTISEMENT

Însă după numai trei luni de la demiterea de la Tarom, s-a reîntors în companie ca membru al Consiliului de Administrație.

Cătălin Prunariu a demisionat marți din funcția de director general al Tarom

Consiliul de Administrație al Companiei Naționale de Transporturi Aeriene Române Tarom anunță că a luat act de demisia lui Cătălin Radu Prunariu din funcția de director general.

În comunicat se arată că demersul acestuia are la bază motive personale. Prunariu a ocupat poziția de director general din iunie 2021, fiind unul din ultimii conducători ai companiilor din subordinea Transporturilor rămași încă în funcție după plecarea de la minister a lui Cătălin Drulă.

”Astăzi, 04 ianuarie 2021, Consiliul de Administrație al Companiei Naționale de Transporturi Aeriene Române Tarom a luat act de demisia domnului comandant Cătălin Radu Prunariu din funcția de director general, demersul acestuia fiind din motive personale”, se arată în comunicatul Tarom.

Fiul lui Dumitru Prunariu a început să lucreze la Tarom în anul 2009, în calitate de copilot. Au urmat apoi ani în care a activat ca pilot comandant, instructor şi examinator. Apoi, între 2012 şi 2017, a fost membru în Consiliul de Administraţie al Autorităţii Aeronautice Civile Române.

ADVERTISEMENT