News

Tatăl lui Vlad Pascu scapă de control judiciar. Ce au decis magistrații în cazul Mirunei Pascu

Tribunalul București a anunțat noi măsuri în cazul părinților lui Vlad Pascu: vin vești bune atât pentru tatăl, cât și pentru mama autorului accidentului mortal de la 2 Mai.
30.11.2023 | 07:01
Tatal lui Vlad Pascu scapa de control judiciar Ce au decis magistratii in cazul Mirunei Pascu
Noi decizii ale judecătorilor în cazul părinților lui Vlad Pascu: ce se întâmplă cu tatăl și mama tânărului. Sursa foto: Inquam Photos / George Călin - Octav Ganea / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

În ultimele luni, atât tatăl cât și mama lui Vlad Pascu, autorul accidentului mortal de la 2 Mai, au fost sub lupa judecătorilor. Ambii erau vizați de sancțiuni importante. Între timp, aceștia au primit vești bune de la magistrați.

Noi decizii ale judecătorilor în cazul părinților lui Vlad Pascu: ce se întâmplă cu tatăl și mama tânărului

Miercuri, 29 noiembrie, Tribunalul București ridicarea controlului judiciar pentru tatăl tânărului. În ceea ce o privește pe Miruna Pascu, mama lui Vlad Pascu, ea poate fi cercetată sub control judiciar.

ADVERTISEMENT

În cazul femeii, magistrații au înlocuit măsura arestului la domiciliu cu cea a controlului judiciar, pentru 60 de zile. De notat că niciuna dintre decizii nu este definitivă, nici executorie. Aceste măsuri pot fi contestate în termen de 48 de ore de la comunicare.

”Dispoziţiile judecătorului de cameră preliminară în ceea ce priveşte înlocuirea măsurii preventive a arestului la domiciliu, dispusă faţă de inculpata Pascu Miruna, cu măsura preventivă a controlului judiciar şi revocarea măsurii controlului judiciar, dispusă faţă de inculpatul Pascu Mihail Claudiu, nu sunt executorii la acest moment. Executorii la momentul rămânerii definitive a prezentei încheieri”, se arată în minuta instanţei.

ADVERTISEMENT

În ceea ce o privește pe Miruna Pascu, ea este acuzată de influenţarea declaraţiilor şi ameninţare. Pe de altă parte, Mihail Claudiu Pascu era suspectat de procurori că a deţinut fără drept un număr de 73 cartuşe de vânătoare, muniţie letală.

Vlad Pascu, fiul celor doi, trimis în judecată pentru ucidere din culpă

În urmă cu o lună, Vlad Pascu, tânărul de 19 ani care în 19 august, fiind drogat, a intrat cu mașina într-un grup de opt tineri, la 2 Mai, și i-a ucis pe doi dintre ei, a fost trimis în judecată pentru ucidere din culpă.

ADVERTISEMENT

Anterior, avocații victimelor au cerut schimbarea încadrării juridice în omor. Tot în această toamnă, Vlad Pascu fost trimis în judecată de DIICOT și pentru trafic și consum de droguri.

Reamintim că accidentul din dimineața zilei de 19 august, când Vlad Pascu a ucis cu mașina doi tineri de 21 și 22 de ani, a scos la iveală detalii revoltătoare. Tânărul din Capitală fusese oprit de poliție de două ori.

ADVERTISEMENT

Cu toate acestea, el a fost lăsat să plece de la sediul poliției fără a fi testat pentru consum de droguri. S-a întâmplat asta deși în vehiculul său erau găsite droguri. În plus, autoturismul nu avea asigurare RCA valabilă. Ulterior, la mai puțin de o oră, Vlad Pascu a provocat accidentul în care mureau Roberta și Sebastian.

ADVERTISEMENT