News

Tavan prăbușit în sala de așteptare a Aeroportului din Sibiu. Proiect de 65 milioane euro, pentru modernizarea construcției

O placă din acoperișul Aeroportului Internațional Sibiu s-a desprins vineri și a căzut în sala de așteptare, din fericire însă nimeni nu a fost rănit
22.07.2023 | 14:03
Tavan prabusit in sala de asteptare a Aeroportului din Sibiu Proiect de 65 milioane euro pentru modernizarea constructiei
Tavan prăbușit în incinta Aeroportului Internațional Sibiu. Sursa foto: colaj Fanatik/ Turnul Sfatului
ADVERTISEMENT

Deși Aeroportul Internațional Sibiu se află în mijlocul unui proces de extindere și modernizare, proiect cu un buget de 65 de milioane de euro, un incident neplăcut a avut loc vineri, atunci când o placă din acoperiș a căzut în sala de așteptare. Presa locală relatează că acesta nu este nici măcar primul incident de acest tip.

Tavan prăbușit în aeroportul din Sibiu

O bucată de rigips din tavanul fals al sălii de așteptare al Aeroportului Internațional Sibiu s-a desprins și a căzut peste un rând de scaune destinate pasagerilor. Evenimentul s-a produs vineri, în jurul orei 15.30, însă, din fericire, niciun pasager nu se afla în acel loc și nimeni nu a fost rănit.

ADVERTISEMENT

„Ne aflam în sală când s-a desprins o bucată din tavan chiar în fața noastră. A căzut între scaune, din fericire nu sunt răniți”, a declarat pentru presa locală un martor. „Putea să fie acolo un bătrân, un copil, s-ar fi putut produce o tragedie!… Doar în România se poate întâmpla așa ceva!… Noroc că nu a fost nimeni acolo”, a explicat un alt călător aflat în aeroport.

Un alt martor a susținut că toată lumea s-a speriat din cauza zgomotului puternic făcut de căderea plăcii de rigips. „Realitatea este că bucata de tavan era mică, dar zgomotul a fost infernal. Nu știau oamenii încotro s-o ia!”, a spus un alt martor.

ADVERTISEMENT

Conducerea Aeroportului Internațional Sibiu a precizat că în urma acestui incident au fost dispuse verificări ale întregului tavan din aeroport. Într-un comunicat transmis publicației locale Turnul Sfatului, conducerea aeroportului a precizat că acest incident are loc în contextul în care sunt executate lucrări de consolidare a clădirii.

„În cursul zilei de azi, în zona publică a terminalului de pasageri, o porțiune dintr-o placă de rigips s-a desprins. Evenimentul a avut loc în contextul în care, la acest moment, în terminalul de pasageri au loc lucrări de consolidare a structurii de rezistență a acestuia, lucrări care se pare ca au slăbit adezivul cu care placa de rigips din porțiunea respectivă a fost lipit.

ADVERTISEMENT

Au fost dispuse de urgență măsuri de verificare a integrității plăcilor de rigips din toate zonele unde au fost efectuate lucrări în vederea îndepărtării controlate a acestora, dacă este cazul. Zona afectată a fost izolată, s-a dispus îndepărtarea scaunelor din proximitatea pereților centrali care sunt supuși lucrărilor de consolidare”, se arată în comunicatul AIS.

Proiect de modernizare de 65 milioane euro

În acest moment Aeroportul Internațional Sibiu se află în mijlocul unui amplu proiect, în valoare de 65 milioane euro, ce vizează atât extinderea terminalului de pasageri, inaugurat în 2007, dar și modernizarea și echiparea cu tehnologie de securitate de ultimă generație. Peste 600 de muncitori lucrează zilnic pentru consolidarea clădirii aeroportului.

ADVERTISEMENT

Lucrările trebuie terminate până la finalul acestui an, stadiul acestora fiind deja de 50%.

Totuși, presa locală a scris că incidentul de sâmbătă nu a fost singurul de acest tip. În urmă cu circa două săptămâni, un alt pasager a postat o fotografie cu starea tavanului fals din aeroport, arătând mai multe bucăți desprinse, chiar în zona ghișeelor de check-in.

ADVERTISEMENT
Tags: