News

Probleme pe aeroportul din Cluj. Un avion a fost întors la Istanbul, iar altul a fost redirecționat către Sibiu

După ce luni mai multe curse au fost anulate, problemele pentru Aeroportul din din Cluj-Napoca au continuat și marți dimineață
02.01.2023 | 15:02
Probleme pe aeroportul din Cluj Un avion a fost intors la Istanbul iar altul a fost redirectionat catre Sibiu
Zboruri amânate din cauza ceții la Cluj. Sursa foto: Facebook/ Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj
ADVERTISEMENT

Marți, 2 ianuarie, câteva aeronava au fost fie redirecționate către alte aeroporturi sau întoarse către aeroporturile de unde plecaseră după zeci de minute de așteptare în zbor.

Probleme pe aeroportul din Cluj-Napoca

După o oră de așteptare în zbor piloții Boeingului 737-800NG care operează zborul Turkish Airlines TK1047 Istanbul – Cluj Napoca au fost nevoiți să se întoarcă la Istanbul, potrivit unei informări transmise de Boarding Pass pe pagina de Facebook a portalului, anunțând că și zborul de azi spre Istanbul va fi probabil anulat.

ADVERTISEMENT

„După o oră de așteptare în aer la sud-est de Cluj Napoca, piloții Boeingului 737-800NG care operează zborul Turkish Airlines TK1047 Istanbul – Cluj Napoca au decis să te întoarcă la Istanbul.

În consecință, zborul TK1048 Cluj Napoca – Istanbul din 2 ianuarie 2023 va fi, probabil, anulat”, au transmis cei de la Boarding Pass.

ADVERTISEMENT

Cei de la Boardin Pass au anunțat că și zborul zborul Wizz Air W63362 de la Dortmund a fost nevoit, tot după mai multe minute de așteptare în aer, să aterizeze la Sibiu, notând că de vină pentru aceste decizii este ceața densă din Cluj care a redus vizibilitatea la aterizare.

„După zeci de minute de așteptare în aer la nord-vest de Cluj Napoca, zborul Wizz Air W63362 Dortmund – Cluj Napoca va ateriza la Sibiu. Pe aeroportul din Cluj Napoca, în continuare, nu se poate ateriza din cauza vizibilității reduse”, au transmis marți dimineața cei de la Boardin Pass.

ADVERTISEMENT

Același lucru s-a întâmplat și cu zborul Lufthansa LH1668 – Cluj Napoca, operat de Air Dolomiti, care a fost direcționat către Timișoara tot din cauza vizibilității reduse.

Mai multe zboruri anulate

Potrivit celor de la Boarding Pass mai multe zboruri spre și dinspre aeroportul din Cluj Napoca din 2 ianuarie 2023 au fost anulate.

ADVERTISEMENT

Este vorba despre cursele Wizz Air Cluj Napoca – Barcelona, Barcelona – Cluj Napoca, Cluj Napoca – Eindhoven, Eindhoven – Cluj Napoca, Cluj Napoca – Dortmund, Dortmund – Cluj Napoca, Cluj Napoca – Nuremberg și Nuremberg – Cluj Napoca.

„De asemenea, alte zboruri Wizz Air, Turkish Airlines, Lufthansa, TAROM și Aeroexpress Regional spre și dinspre Cluj Napoca din 2 ianuarie 2023 vor fi operate cu mari întârzieri. Motivul? Condiții meteo nefavorabile (vizibilitate redusă)”, au transmis cei de la Boarding Pass.

Aceste amânări vin în contextul în care multe dintre aeronavele care în noaptea trecută au fost direcționate către alte aeroporturi nu au putut ateriza marți la Cluj-Napoca. Marți dimineața, o aeronavă Airbus A320 a companiei Wizz Air a așteptat o oră și 15 minute în zbor pentru a putea ateriza pe Aeroportul Avram Iancu din Cluj însă a fost nevoit să se întoarcă la Sibiu.

„Acest avion a aterizat în noaptea dintre 1 și 2 ianuarie pe aeroportul sibian din cauza ceții de la Cluj Napoca, iar mai devreme urma să fie mutat la Cluj Napoca pentru a opera zborurile regulate ale companiei Wizz Air. Din cauza faptului că patru avioane Wizz Air au aterizat pe alte aeroporturi și nu pot fi mutate la Cluj Napoca din cauza vizibilității reduse, mai multe zboruri Wizz spre și dinspre CLJ au întârzieri de câteva ore”, arată sursa citată.

Cei de la Boarding Pass au transmis că în jurul orei 14.00 o aeronavă Airbus, care venea de la Paris și a fost direcționată către Sibiu noaptea trecută, a reușit să aterizeze la Cluj după ce a așteptat aproape trei ore în aer la sud-est de aeroport.

ADVERTISEMENT