News

Țeapa anului dată de un meșter. Ce a făcut cu 23.000 de euro, bani pe care-i primise pentru renovarea unei case

Un meșter din Bihor s-a ales cu dosar penal pentru înșelăciune după ce a folosit 23.000 de euro pentru jocuri de noroc, bani care erau destinați pentru ridicarea unei case.
11.07.2023 | 14:52
Teapa anului data de un mester Ce a facut cu 23000 de euro bani pe carei primise pentru renovarea unei case
Țeapa anului dată de un meșter. Foto: Unsplash
ADVERTISEMENT

Practic, meșterul a reușit să convingă un client să-i trimită în tranșe suma de 23.000 de euro, cu promisiunea că-i va construi o casă într-un loc din Bihor. În realitate, meșterul a jucat toți banii la păcănele sau alte jocuri de noroc, iar acum Parchetul Oradea va judeca acest caz.

Țeapa anului dată de un meșter

Potrivit rechizitoriului, constructorul respectiv a încheiat în 2021 un contract prin care se obliga să ridice o casă de la zero. Timp ce cinci luni a cerut bani beneficiarului lucrării, cu promisiunea că va cumpăra materialele necesare și va începe construirea locuinței. A primit în cele din urmă, în rate, 18.000 de euro și 26.000 de lei, conform Bihon.ro.

ADVERTISEMENT

A pierdut rapid toți banii la păcănele, astfel că partea vătămată s-a trezit și fără bani și fără casă. În cele din urmă a anunțat autoritățile, iar procurorii orădeni l-au trimis în judecată pe bărbat, care acum e acuzat de înșelăciune. Anchetatorii au adunat mai multe dovezi în acest caz, printre care documente care au dovedit sumele de bani primite de meșter.

Păcănelele distrug vieți, însă într-un anumit caz această dependență l-a determinat pe un gorjean să distrugă, la rândul său, nu mai puțin de 11 aparate de acest tip. Totul s-a întâmplat într-o sală de jocuri din Rovinari, unde bărbatul a făcut o criză de nervi după ce a pierdut o sumă mare de bani.

ADVERTISEMENT

Potrivit anchetatorilor, bărbatul a distrus 11 aparate de jocuri de noroc. Cea care a chemat poliția a fost angajata sălii de jocuri, o fată de 35 de ani. “La data de 4 mai, polițiștii Poliției Orașului Rovinari au fost sesizați prin apelul unic de urgență 112, de o femeie de 35 de ani, din comuna Dănești, lucrător gestionar la o societate comercială din orașul Rovinari, cu privire la faptul că o persoană a distrus mai multe aparate de jocuri de noroc din incinta societății”, au transmis reprezentanții IPJ Gorj.

Bărbatul din Rovinari în vârstă de 31 de ani a ajuns în arest pentru 24 de ore, fiind acuzat de “săvârșirea infracțiunilor de distrugere și tulburarea ordinii și liniștii publice”. Bărbatul a folosit inițial un obiect metalic pentru a distruge 5 aparate într-o sală de jocuri, după care s-a răzbunat pe alte șase aparate într-o sală diferită.

ADVERTISEMENT

Astfel de isprave sunt dese în România, țara unde mulți tineri încearcă să scape de sărăcie prin jocuri de noroc. Tot în Gorj, un alt bărbat a distrus cu o bordură mai multe aparate din Rovinari. “La data de 25 octombrie, polițiști din cadrul Poliției Orașului Rovinari au fost sesizați de către o femeie, de 35 de ani, din orașul Rovinari, administrator al unei societăți comerciale, cu privire la faptul că în noaptea de 24/25 octombrie a. c., au fost distruse aparate la doua săli de jocuri din orașul Rovinari.

Din cercetările efectuate de polițiști a reieșit faptul că un tânăr, de 26 de ani, din orașul Rovinari, ar fi provocat distrugeri cu un corp dur, la 9 aparate de jocuri din incinta unei societăți comerciale din orașul Rovinari. De asemenea, tânărul ar mai fi provocat distrugeri la două aparte din incinta altei săli de jocuri din localitate”, au transmis reprezentanții IPJ Gorj.

ADVERTISEMENT

Și în acest caz oamenii legii au întocmit un dosar penal sub “aspectul săvârșirii infracțiunii de distrugere”. Așadar, patronii sălilor de jocuri din Rovinari au mari probleme cu jucătorii care își pierd toți banii și apoi recurg la violență pentru a se răzbuna crunt pe aceste aparate care le distrug viața.

ADVERTISEMENT
Tags: