News

Telefoanele cu Android care vor rămâne fără acces la Gmail și YouTube. Care este motivul deciziei Google

Mai multe telefoane cu Android vor rămâne în viitorul apropiat fără acces la serviciile Google, inclusiv Gmail și YouTube.
03.08.2021 | 18:53
Telefoanele cu Android care vor ramane fara acces la Gmail si YouTube Care este motivul deciziei Google
Telefoanele cu Android care vor rămâne fără acces la Gmail și YouTube. Care este motivul deciziei Google. Sursa foto: pixabay.com.
ADVERTISEMENT

Telefoanele mobile au o durată de viață variabilă și o mulțime de factori pot influența acest aspect.

Au existat în ultimii ani controverse cu privire la companii, precum Apple, care încetinește intenționat procesoarele telefoanelor vechi, pentru a-i constrânge pe utilizatori să facă trecerea către un model nou.

ADVERTISEMENT

Există, însă, și alte căi prin care un telefon mobil poate să ajungă la durata maximă de viață, fiind vorba despre software-ul smartphone-ului.

Telefoanele vechi prezintă riscuri de securitate prin prisma software-ului învechit, care nu mai primește actualizări după câțiva ani de la lansare. Chiar și telefoanele de top ale producătorilor importanți de pe piață oferă uneori chiar și doi ani de actualizări soft, în vreme ce alții oferă suport pentru cinci ani.

ADVERTISEMENT

Mai devreme sau mai târziu, însă, se ajunge și la capătul liniei. Astfel, Google are în plan să înceteze suportul pentru logare în contul de mail al posesorului, pe dispozitivele ce rulează Android 2.3.7 sau mai vechi.

Data la care va avea loc încetarea suportului pentru acces în contul Google este 27 septembrie 2021.

ADVERTISEMENT

Ce vei pierde odată ce Google nu mai oferă suport pentru telefoanele vechi cu Android

În lipsa suportului pentru logare în contul Google, vei pierde acces la majoritatea serviciilor pe care le oferă compania. De asemenea, nici nu vei mai avea posibilitatea de a reseta telefonul la setările din fabrică, între altele.

Cel mai important este că vei pierde accesul la aplicațiile Google. Astfel, nu te vei mai putea loga pe Gmail, pe Maps, pe YouTube sau pe orice altă aplicație creată de companie. Vei avea posibilitatea de a te loga în aceste aplicații dacă le accesezi prin intermediul unui browser.

ADVERTISEMENT

Dispare și suportul pentru logarea pe cont; dacă elimini contul de pe telefon, nu vei mai avea posibilitatea să te loghezi din nou cu acest cont pe smartphone. În plus, nici nu poți crea conturi noi de pe telefonul respectiv, notează reviewgeek.com.

Eliminarea suportului pentru resetarea la setările din fabrică este un aspect important. În cazul în care nu vrei sau nu ai ocazia să resetezi telefonul până la data de 27 septembrie, ideal ar fi să ai grijă ce se întâmplă cu el apoi, deoarece datele tale personale pot ajunge în mâini greșite.

Decizia Google afectează sistemele cu Android 2.3.7 sau mai vechi, adică dispozitivele lansate acum 8-11 ani. Poți să verifici ce versiune de Android ai din setările telefonului, însă e foarte puțin probabil să ai un smartphone care să ruleze această versiune (antică) de Android.

ADVERTISEMENT
Tags: