Life

Telefoanele pe care Whatsapp nu va mai funcționa din luna martie 2024. Vezi dacă și al tău e pe listă

Vești proaste pentru unii utilizatori ai Whatsapp, aplicația urmând să devină incompatibilă cu anumite smartphone-uri.
17.02.2024 | 17:03
Telefoanele pe care Whatsapp nu va mai functiona din luna martie 2024 Vezi daca si al tau e pe lista
Whatsapp devine incompatibil cu anumite telefoane / Fotomontaj: Fanatik
ADVERTISEMENT

Whatsapp va deveni incompatibil, după update-ul care va avea loc pe 29 februarie, cu anumite modele de telefoane smart. Lista completă a dispozitivelor pe care nu va funcționa aplicația o găsiți mai jos.

Whatsapp devine incompatibil cu anumite telefoane

Constat, Whatsapp beneficiază de update-uri de securitate, iar astfel devine incompatibil cu o serie de telefoane. De obicei, telefoanele afectat sunt modele mai vechi de smartphone-uri. De această dată, informează programatorii aplicației, vor fi afectate telefoanele care au memoria mică și, desigur, sistem de operare vechi.

ADVERTISEMENT

Mai exact, conform informațiilor apărute până în prezent, Whatsapp devine incompatibil cu telefoanele care nu au sistemul de operare Android 5.0. De asemenea, nu va mai putea fi folosit pe smartphone-urile care au memorie mai mică de 300 de MB.

Telefoanele care vor fi afectate de noul update sunt, în majoritatea lor, de la Samsung, LG, Huawey sau iPhone. Astfel, vorbim de modelele Samsung Galaxy Core, Galaxy Trend Lite, Galaxy Ace2, Galaxy s3 Mini, Galaxy X2 Case și Galaxy Trend II.

ADVERTISEMENT

Telefoanele afectate de la LG sunt Optimus L3 II dublu, Optimus L5 II, Optimus L5 II, Optimus L3 II. Acestea nu sunt toate, lista completă putând fi consultată aici. Conform specialiștilor, decizia de a face Whatsapp incompatibil cu modelel mai vechi de smartphone va afecta milioane de oameni din toată lumea.

Aplicația se va schimba radical

Update-urile pe care le va primi Whatsapp vor transforma radical aplicația începând cu luna martie a acestui an. Astfel, printre noile capabilități ale Whatsapp se numără și capacitatea de a deveni interoperabilă cu alte aplicații.

ADVERTISEMENT

Acest lucru va permite utilizatorilor să comunice pe WhatsApp și prin aplicații terțe. Acestea ar putea fi, de exemplu, iMessage, Telegram, Google Message, etc. Evident, acest lucru se va putea realiza după ce aplicațiile terțe vor semna un protocol cu compania Meta.

Conform dezvăluirilor făcute de cei de la WABetaInfo, Meta (compania mamă, care deține printre altele și facebook sau Instagram) va permite în curând să se posteze starea WhatsApp în povestea Instagram cu o singură atingere.

ADVERTISEMENT

„Această sugestie va apărea printr-o comandă rapidă convenabilă prezentată utilizatorilor imediat după postarea unei noi stări”, susține sursa citată. Schimbarea aplicației vine la presiunile Uniunii Europene, insituția anunțând că, în caz contrar, va amenda drastic Meta.

ADVERTISEMENT