Life

Schimbare de proporții la WhatsApp. Ce ar putea face utilizatorii în următoarele luni

Transformare uriașă la WhatsApp. Care este funcția importantă ce poate fi accesată de oameni în perioada imediat următoare.
13.02.2024 | 19:15
Schimbare de proportii la WhatsApp Ce ar putea face utilizatorii in urmatoarele luni
Transformare uriașă la WhatsApp. Care este funcția importantă ce poate fi accesată de oameni în perioada imediat următoare. Sursa foto: Pinterest.com
ADVERTISEMENT

Schimbare de proporții la WhatsApp. Ce ar putea face utilizatorii în următoarele luni. Compania lucrează la un aspect care le va ușura viața celor care folosesc aplicația mobilă de mesagerie pentru a trimite filmări, imagini sau informații.

Transformare uriașă la WhatsApp. Care este funcția importantă ce poate fi accesată de oameni în perioada imediat următoare

Transformare uriașă la WhatsApp. Care este funcția importantă ce poate fi accesată de oameni în perioada imediat următoare. Modificarea are legătură cu Legea privind piețele digitale (DMA) a Uniunii Europene.

ADVERTISEMENT

Mai exact, firma care deține aplicația este pe punctul de a pune în aplicare o reorganizare semnificativă. Aceasta le va permite oamenilor să aibă acces și la alte rețele de mesagerie, cum ar fi iMessage, Telegram, Google Messages și Signal.

Utilizatorii din întreaga lume trebuie să se aștepte la o nouă opțiune de inbox care va fi gata în următoarele săptămâni. Pe de altă parte, DMA spune că aplicațiile WhatsApp și Facebook Messenger, deținute de Meta, nu au voie să fie „servicii gatekeeper”.

ADVERTISEMENT

Așa-numitele ”servicii gatekeeper” sunt aplicații care pot fi folosite doar cu alte persoane care au aceeași aplicație. Prin urmare, noile norme trebuie să fie interoperabile cu alte aplicații de mesagerie pentru a continua să opereze în cadrul blocului.

WhatsApp, eforturi intense pentru această schimbare majoră

WhatsApp depune eforturi intense pentru această schimbare majoră. Reprezentanții companiei Meta au anunțat că se lucrează la acest plan de interoperabilitate de mai bine de un an, însă nu au oferit prea multe detalii.

ADVERTISEMENT

Utilizatorii urmează să afle mai multe amănunte despre acord în luna martie, ceea ce înseamnă că nu vor avea foarte mult de așteptat. Majoritatea au primit această veste cu brațele deschise și sunt foarte nerăbdători să o folosească.

În aceeași notă, Dick Brouwer, directorul de inginerie la WhatsApp, a dezvăluit că munca nu este una deloc ușoară, însă se fac toate demersurile necesare pentru a se păstra securitatea, integritatea și confidențialitatea.

ADVERTISEMENT

„Există o tensiune reală între a oferi o modalitate ușoară de a folosi această interoperabilitate terților și, în același timp, a păstra ștacheta de confidențialitate, securitate și integritate a WhatsApp”, a declarat specialistul, conform The Sun.

ADVERTISEMENT