Sport

Telenovela Messi la Barcelona se apropie de final. Spaniolii dezvăluie cum l-au convins catalanii să semneze un nou contract

Presa din Spania susține că starul argentinian și-a dat în sfârșit acordul să rămână la Barcelona. O veste pe care fanii grupării blaugrana o așteptau cu sufletul la gură de luni întregi.
03.08.2021 | 10:17
Telenovela Messi la Barcelona se apropie de final Spaniolii dezvaluie cum lau convins catalanii sa semneze un nou contract
ADVERTISEMENT

După runde de negocieri cărora le-am pierdut șirul, aventura lui Messi la Barcelona este pe cale să continue. Cotidianul catalan Sport susține că președintele Juan Laporta l-a convins să-și pună semnătura pe un nou contract, valabil până în 2026, când starul argentinian va ajunge la 39 de ani.

Din cauza problemelor financiare care macină gruparea blaugrana în această perioadă, anunțul oficial se lasă, însă, așteptat. Pentru respectarea plafonului impus tuturor cluburilor din La Liga, este nevoie de o reducere semnificativă a salariilor.

ADVERTISEMENT

Pe cale de consecință, se poartă deja tratative cu Jordi Alba, Sergio Busquets și Pique, în încercarea de a-i convinge să renunțe la cel puțin 40% din suma pe care o încasează acum, în timp ce jucători precum Umtiti, Pjanic sau Braithwaite se află pe lista de transferuri.

Messi rămâne la Barcelona. Jurnaliștii spanioli au făcut anunțul mult așteptat

Chiar dacă se află încă în vacanță, Lionel Messi a negociat intens, prin intermediul agenților săi, termenii noului contract cu Barcelona. De altfel, asigurarea uriașă, în valoare de cel puțin 750 milioane de euro, îl împiedică să se antreneze cu echipa, dar se menține în formă, cu un ajutor de nădejde.

ADVERTISEMENT

Videoclipurile publicate pe rețelele de socializare îl surprind în timp ce execută, sub atenta supraveghere a soției, Antonela, de la genoflexiuni, la sărituri sau chiar exerciții cu greutăți. Inevitabil, fanii au încins butonul de like fără să stea prea mult pe gânduri.

Aguero l-a dat de gol: „Messi va rămâne, îl cunosc foarte bine”

În altă ordine de idei,  Sergio Aguero, care tocmai și-a îndeplinit cel mai arzător vis, nici nu concepe să nu evolueze alături de bunul său prieten pe Camp Nou. Ba chiar este convins că acesta va semna cât de curând prelungirea contractului.

ADVERTISEMENT

Sper să jucăm împreună. Am trăit lângă el de copii, cred că va rămâne. Îl cunosc foarte bine, vorbim zilnic. Mă simt excelent fizic și voi încerca să dau totul pentru a câștiga alte trofee.

Cu excepția ultimului sezon, în care a fost accidentarea la genunchi, apoi COVID-19, am avut nouă ani foarte buni. Guardiola m-a făcut pe mine și întreaga echipă mai buni.

ADVERTISEMENT

Nu mi-am imaginat, dar toți aleargă să semneze cu Barcelona. Când Barca a întrebat despre mine, nici măcar nu am ezitat. I–am spus agentului meu că nu voiam ca el să discute cu altă echipă. doar cu Barca.

A fost o bucurie imensă când ei l-au contactat pe agentul meu. Eu eram interesat de ei de când aveam 14 ani”, a mărturisit argentinianul, la primul său interviu în tricoul grupării blaugrana.

ADVERTISEMENT