Fotbal international

Televizările se transformă în streaming online. DAZN a achiziționat drepturile TV pentru Serie A

26.03.2021 | 22:24
Televizarile se transforma in streaming online DAZN a achizitionat drepturile TV pentru Serie A
Televizările se transformă în streaming online. DAZN a achiziționat drepturile TV pentru Serie A. Foto: CalcioMercato
ADVERTISEMENT

Compania DAZN a achiziționat drepturile TV pentru următoarele trei sezoane din Serie A! Platforma lui Len Blavatnik a plătit nu mai puțin de 2,5 miliarde de euro pentru a avea câștig de cauză.

DAZN este cel mai apreciat serviciu de streaming online de sport din întreaga lume, fiind totuși orientat mai degrabă către zona de competiții din lumea sporturilor de contact.

ADVERTISEMENT

Compania va transmite zece meciuri în fiecare etapă din Serie A. Șapte dintre acestea vor fi în exclusivitate, în vreme ce trei vor putea fi urmărite fie în rețeaua Sky, fie pe Mediaset.

Televizările se transformă în streaming online. DAZN plătește 2,5 miliarde de euro pentru drepturile din Serie A!

Înființată în 2016, la Londra, compania DAZN a dat prima lovitură imensă în sportul european, reușind să convingă 16 dintre 20 de cluburi din Serie A să îi voteze proiectul pentru campionatul italian.

ADVERTISEMENT

Astfel, DAZN a câștigat drepturile de televizare ale meciurilor din următoarele trei sezoane. În total, platforma va plăti 833 de milioane de euro, adică 2,5 miliarde în total, anunță Financial Times.

Compania britanică are un parteneriat încheiat cu TIM în Italia și a reușit să convingă toate marile cluburi din Italia să voteze pentru DAZN în dauna Sky și Mediaset. Singurele cluburi care nu au votat pentru DAZN au fost Crotone, Sampdoria, Genoa și Sassuolo.

ADVERTISEMENT

Astfel, Juventus, Inter Milano, AC Milan sau AS Roma au găsit mult mai bună oferta DAZN, față cea pusă pe masă de Sky, care ar fi oferit doar 750 de milioane de euro pe sezon. Asta deoarece Sky vrea să reducă cheltuielile cu transmisiunile sportive, în general.

Surpriza este una uriașă în Italia, în condițiile în care Sky este o rețea care are nu mai puțin de 5.000.000 de abonați, cărora le-a oferit posibilitatea de a urmări meciurile din Serie A încă din 2003!

ADVERTISEMENT

Pentru cele trei partide pe care le va putea transmite, Sky va plăti 70 de milioane de euro pe sezon. Conform publicației citate, DAZN a dat astfel semnalul că fotbalul ar putea să facă trecerea de la televiziune către streamingul online.

ADVERTISEMENT