Life

Temperatura la care trebuie să spălăm blugii. Așa își vor păstra culoarea 

Cum spălăm corect blugii. La ce temperatură îi punem în mașina de spălat, încât să nu-și piardă din culoare. Iată un truc util.
22.04.2024 | 21:30
Temperatura la care trebuie sa spalam blugii Asa isi vor pastra culoarea
Cum spălăm corect blugii. Sursa foto: House Digest
ADVERTISEMENT

Blugii sunt unii dintre cei mai purtați pantaloni. Negri, albaștri, albi sau gri trebuie îngrijiți corespunzător încât să nu își piardă din nuanță și să se așeze cât mai bine pe cel sau cea care îi poartă. La ce temperatură se spală?

Temperatura ideală pentru spălarea blugilor

Este foarte important să respectăm o anumită temperatură, căci în caz contrar stricăm țesătura blugilor și mai ales culoarea lor. La o valoare termică mult prea ridicată, culoarea blugilor se poate deteriora.

ADVERTISEMENT

De asemenea, s-a mai constatat de-a lungul timpului că nu este bine să amestecăm blugii cu alte articole vestimentare, colorate, din cauză că blugii se pot păta și atunci nu-i putem purta sau merge cu ei pe noi la un eveniment.

Totodată, nu este bine nici să spălăm frecvent blugii, deoarece țesătura de denim se poate deteriora mai rapid și mai ușor. O apă potrivită pentru blugi este cea nici prea caldă, nici prea rece. Se recomandă o temperatură de 30 sau 40 de grade.

ADVERTISEMENT

Ca să îți dai seama cum ar trebui spălați, consultă eticheta blugilor de fiecare dată. Pe aceasta trebuie să apară toți parametrii și valorile termice la care pot fi supuși blugii. Cei din bumbac sunt mai sensibili.

De altfel, blugii care se spală manual s-ar curăța mai bine decât cei puși la mașină. Asta deoarece poți testa de unul singur temperatura apei și îi poți spăla cu mai multă tandrețe. Un alt avantaj este că îi poți lăsa la înmuiat.

ADVERTISEMENT

Blugii lăsați la înmuiat se vor curăța mai ușor fiindcă și murdăria pe care o au s-a înmuiat. Mai mult de 20 de minute nu trebuie păstrați astfel, fiindcă riscați să-i scoateți decolorați. Orice articole vestimentar se decolorează dacă ia prea mult timp contact cu apa.

Uscați blugii natural, nu cu ajutorul mașinii de spălat

Un alt lucru de care să țineți cont este să uscați blugii, dar și alte articole vestimentare într-un mod natural. Nu îi uscați în mașina de spălat, fiindcă pot acumula bacterii. Dacă îi uscați pe o ață, afară, își vor păstra și mai bine aroma detergentului sau balsamului de rufe.

ADVERTISEMENT

În același timp, nu expuneți prea mult blugii la soare. Razele ultraviolete decolorează. O altă metodă utilă să folosiți un uscător. Așezați hainele pe acesta și așezați-l într-un balcon sau într-un alt spațiu ideal pentru uscare.

ADVERTISEMENT
Tags: