Sporturi

Tenisul revine cu turnee demonstrative! Patricia Ţig şi Irina Begu merg la o competiţie organizată în Belgrad

19.05.2020 | 18:04
Tenisul revine cu turnee demonstrative Patricia Tig si Irina Begu merg la o competitie organizata in Belgrad
ADVERTISEMENT

Încep să apară primii paşi pentru revenirea tenisului, chiar dacă este vorba doar de turnee demonstrative. În Statele Unite ale Americii şi Germania au fost organizate astfel de evenimente, iar următoarea competiţie se va desfăşura la Belgrad.

Patricia Ţig şi Irina Begu vor participa la un turneu demonstrativ de la Belgrad

Janko Tipsarevic s-a retras din tenis în 2019, dar a decis să organizeze un turneu demonstrativ la mijlocul lunii iunie. Competiţia va avea loc în Belgrad, oraşul natal al fostului tenismen de 35 de ani, şi au fost anunţate primele nume care vor participa.

ADVERTISEMENT

Pentru moment, Patricia Ţig şi Irina Begu sunt singurele jucătoare de tenis din România care şi-au anunţat prezenţa la “Eastern European Championship”. La turneu sunt aşteptaţi sportivi din Europa de Est şi nu numai şi va începe pe 15 iunie.

Pe tabloul feminin şi-au mai anunţat prezenţa Jana Fett (Croaţia, locul 219), Jasmine Paolini (Italia, locul 95), Danka Kovinic (Muntenegru, locul 91) şi Dalila Jakupovic (Slovenia, locul 231). Meciurile se vor disputa la academia înfiinţată de Janko Tipsarevic.

ADVERTISEMENT

De asemenea, la turneu vor participa şi tenismeni din circuitul ATP, printre care Laslo Djere (Serbia, locul 80), Dimitar Kuzmanov (Bulgaria, locul 317), Viktor Troicki (Serbia, locul 184) sau Nikoloz Basilashvili (Georgia, locul 27).

Sezonul ATP şi WTA, suspendat până la finalul lunii iulie

Pandemia de coronavirus a blocat sezonul 2020 din tenis, iar primele turnee din circuitele ATP şi WTA ar urma să se dispute în prima săptămână din luna august. Cu toate acestea, în calendarul WTA figurează momentan turneul de la Palermo, care ar trebui să se dispute între 20 şi 26 iulie.

ADVERTISEMENT

Artemon Apostu-Efremov, unul dintre antrenorii Simonei Halep, a susţinut că sunt şanse mari ca în perioada următoare să fie organizate turnee în care premiile să fie doar în bani, fără ca sportivii să primească puncte.

“WTA și ATP încearcă să facă anumite scenarii pentru reluarea turneelor. Toată lumea își dorește să ajungă cât mai repede pe teren. E greu să fie făcute anumite turnee regionale, nu poți dezavantaja jucători din SUA sau Australia.

ADVERTISEMENT

Trebuie să se ajungă la posibilitatea ca 90% dintre jucători să poată călători. E posibil să se dispute anumite turnee care să nu acorde puncte, dar care să ofere bani sportivilor”, a declarat Artemon Apostu-Efremov

ADVERTISEMENT
Tags: