News

Tensiuni în PNL după blocajul pe comasarea alegerilor. Discuții tăioase la vârf: ”Se rupe hamul, ori moare calul”

Blocajul pe comasarea alegerilor din 2024 aduce tensiuni la vârful PNL. În ultima ședință, au avut loc discuții tăioase între numele importante din partid.
14.02.2024 | 12:03
Tensiuni in PNL dupa blocajul pe comasarea alegerilor Discutii taioase la varf Se rupe hamul ori moare calul
Discuții aprinse și tensiuni în PNL după blocajul pe comasarea alegerilor. Stenograme incendiare: ”Se rupe hamul, ori moare calul”. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Sunt tensiuni extrem de mari în PNL după blocajul cu PSD pe comasarea alegerilor. În cea mai recentă ședință a liberalilor au avut loc discuții tăioase între numele grele din partid.

Discuții aprinse și tensiuni în PNL după blocajul pe comasarea alegerilor. Stenograme incendiare: ”Se rupe hamul, ori moare calul”

Comasarea alegerilor din 2024, dorită în principal de PNL, este departe de materializare. După două ședințe de coaliție, liberalii și partenerii de la PSD nu au ajuns la niciun acord. Timpul îi presează pe cei doi actori de la guvernare, astfel că tensiunile cresc accelerat.

ADVERTISEMENT

Marți seara, a avut loc o ședință la Partidul Național Liberal. Unele voci au vorbit chiar și despre ruperea alianței cu Partidul Social Democrat. Stenogramele incendiare au apărut în spațiul public.

Vasile Blaga, fost copreședinte al PNL alături de Alina Gorghiu, a spus în timpul ședinței care a durat 10 minute că nu trebuie exclusă varianta în care liberalii să se rupă de social-democrați.

ADVERTISEMENT

Domnule preşedinte, Blaga sunt. Cred că este absolut obligatoriu să amânăm. Pentru că avem cu totul altă abordare vizavi de ce ne aşteaptă ca şi campanie după chestia asta.

Nu putem să chemăm 1.000 de oameni să le spunem că doar fuzionăm, ceea ce e un lucru foarte bine, Doamne, şi foarte bun, cu ALDE, dar trebuie să dăm mesajul pe întregul arc.

ADVERTISEMENT

Domnule președinte, o să râdeți. E albă sau neagră. Se rupe hamul, ori moare calul. Asta este vorba, am trecut prin asta și am câștigat de fiecare dată”, a spus Blaga, conform unor înregistrări prezentate de Antena 3 CNN.

Reacția lui Nicolae Ciucă

În replică, Nicolae Ciucă a părut să-i dea dreptate mult mai ”experimentatului” Vasile Blaga. ”Absolut, absolut sunt de acord să …. am avut o reacție similară și de la întâlnirea pe care am avut-o astăzi cu primarii care au fost prezenți la întâlnire. Să știți că oamenii se mobilizează și decizia noastră așa… să iasă”, a fost replica liderului PNL.

ADVERTISEMENT

Fostul premier a mai spus că este necesară amânarea Consiliului Politic Național al partidului, ședință programată în weekend, până când se va lua o decizie clară în coaliție privind comasarea alegerilor.

A rămas să ne mai vedem încă o dată vineri și, existând probabilitatea ca nici vineri să nu se închidă, dar oricum nu ne mai putem duce mai mult de săptămâna viitoare când se iese din termenul legal pentru reglementarea calendarului, atunci propunerea noastră este să vă rugăm să analizăm amânarea Consiliului Național pentru după momentul în care avem decizia în coaliție”, a spus Ciucă.

ADVERTISEMENT