News

Teroriștii Hamas au răpit o familie de 11 persoane. “Nu am mai auzit nimic de la ei de atunci”

Noi detalii șocante ies la iveală după atacul terorist al Hamas, care a ucis peste 1.000 de civili nevinovați în Israel, pe data de 7 octombrie.
13.10.2023 | 07:46
Teroristii Hamas au rapit o familie de 11 persoane Nu am mai auzit nimic de la ei de atunci
Teroriștii Hamas au răpit o familie de 11 persoane. Foto: Sky News
ADVERTISEMENT

Teroriștii palestinieni au reușit să pătrundă în Israel și să ucidă oameni nevinovați, însă mulți dintre civili au fost dați dispăruți, cum este și cazul unei familii de 11 membri, despre care restul rudelor nu mai știu nimic. Printre cei 11 posibili ostatici se numără doi copii de trei și opt ani.

Teroriștii Hamas au răpit o familie de 11 persoane

Conform Sky News, Shaked Haran este singurul membru al familiei care a reușit să scape din mâinile teroriștilor Hamas, însă părinții, sora, cumnatul, nepotul de trei ani, mătușa și verișoara de opt ani au fost luați toti.Nu am mai auzit nimic de la ei de atunci. Am văzut o înregistrare video în care soțul surorii mele era încătușat și pus în spatele unui jeep Hamas”, povestește femeia.

ADVERTISEMENT

”Din câte știm, sute de oameni sunt reținuți în Gaza, inclusiv foarte mulți copii și persoane care au nevoie de medicamente. Familia mea este doar o poveste din zecile, sutele de oameni care au fost atacați într-o sâmbătă dimineața obișnuită”, a completat Shaked, mărturisind că situația a scăpat de sub control, însă așteaptă în continuare vești de la autorități.

Între timp, Israelul pare că-și amână invazia terestră din Gaza, cu 300.000 de soldați și peste 700 de tancuri, la presiunile ONU, care a cerut Israelului să nu ucidă civili în această zonă dens populată de palestinieni. În replică, israelienii au transmis ONU că au 24 de ore să evacueze Fâșia Gaza.

ADVERTISEMENT

Conform CNN, liderii echipei ONU din Gaza au fost informați joi de ofițerii lor de legătură din armata israeliană că întreaga populație de la nord de Wadi Gaza ar trebui să evacueze în sudul Gazei în 24 de ore, potrivit lui Stephane Dujarric, purtătorul de cuvânt al secretarului general al ONU.

Israelul a transmis mesajul echipei ONU din Gaza, joi, cu puțin înainte de miezul nopții, ora locală, a spus ONU. “Vorbim despre aproximativ 1,1 milioane de oameni. Același ordin se aplică tuturor personalului ONU și celor adăpostiți în facilitățile ONU – inclusiv școli, centre de sănătate și clinici. ONU consideră că este imposibil ca o astfel de mișcare să aibă loc fără consecințe umanitare devastatoare”, a fost transmis de către reprezentanții ONU.

ADVERTISEMENT

Așadar, cei de la ONU consideră că este imposibil să evacueze populația în 24 de ore și cer în continuare Israelului să nu mai bombardeze Fâșia Gaza. ”ONU face un apel ferm ca orice astfel de ordin, dacă este confirmat, să fie anulat, evitând ceea ce ar putea transforma ceea ce este deja o tragedie într-o calamitate”, au transmis reprezentanții ONU.

Cel puțin 1.537 de palestinieni au fost uciși și alți 6.612 au fost răniți de la atacul din weekend, potrivit Ministerului Palestinian al Sănătății din Gaza. În Cisiordania și Ierusalimul de Est, cel puțin 36 de persoane au murit și peste 650 au fost rănite, a anunțat Ministerul Palestinian al Sănătății din Ramallah.

ADVERTISEMENT

Potrivit secretarului de stat american Antony Blinken, cel puțin 25 de americani au fost uciși în Israel. Și în Canada, guvernul spune că un alt cetățean al săi este presupus mort în urma atacului Hamas asupra Israelului, pe lângă doi canadieni confirmați morți și încă patru persoane din țară care au fost date dispărute.

ADVERTISEMENT
Tags: