Fotbal intern

Test anti-doping înainte de meciul CFR Cluj – FCSB, din Supercupa României. Cine a făcut solicitarea la ANAD

14.04.2021 | 12:00
Test antidoping inainte de meciul CFR Cluj  FCSB din Supercupa Romaniei Cine a facut solicitarea la ANAD
ADVERTISEMENT

Moda controalelor anti-doping prinde din ce în ce mai bine în fotbalul românesc. A fost inițiată de Dinamo, preluată de Universitatea Craiova, iar mai nou și de CFR Cluj. Campioana a cerut testarea după partida cu FCSB, din Supercupa României.

Finala CFR Cluj – FCSB este programată joi de la ora 19:00, la Ploiești, pe stadionul Ilie Oană. Iar cele două combatante ar putea să își menajeze o parte din titulari. Ambele sunt mai degrabă preocupate de startul luptei din play-off.

ADVERTISEMENT

Dar oficialii de la CFR Cluj sunt gata să achite o sumă considerabilă în duelul cu FCSB. Conform GSP.ro, campionii vor plăti pentru testarea a șase jucători, trei de la fiecare echipă. Regulamentul ANAD prevede că i se vor testa același număr de jucători și echipei care face solicitarea.

Dinamo a fost prima care a cerut testarea la un meci cu FCSB. Pozitiv a ieșit tocmai Magaye Gueye

Moda testărilor a fost inițiată de Dinamo, la un meci contra FCSB, din Cupa României. “Roș-albii” au câștigat acea partidă, în care FCSB a folosit o formulă de start inedită. Doar că inițiativa DDB s-a dovedit în cele din urmă total neinspirată.

ADVERTISEMENT

Dintre cei șase jucători testați, singurul pozitiv a fost chiar dinamovistul Magaye Gueye, care în prezent este suspendat. Dar celelalte rivale ale FCSB au preluat inițiativa și pentru meciurile din Liga 1. Universitatea Craiova a făcut chiar o mișcare în plus.

Oficialii Universității Craiova au cerut și control la sânge, nu doar de urină. Chiar dacă taxa ANAD pentru o testare completă este mult mai mare. Aproximativ 50.000 de euro a plătit Universitatea pentru cele șase teste efectuate la partida FCSB – Universitatea Craiova, disputată pe 4 aprilie.

ADVERTISEMENT

FCSB, prestații modeste în cele două partide în care s-a cerut testarea anti-doping. CFR Cluj insistă și în Supercupa României

Cei de la CFR Cluj au observat că FCSB a avut prestații foarte modeste în cele două partide în care s-a cerut testarea anti-doping. A fost 0-1 cu Dinamo și 0-0 cu Universitatea Craiova. Astfel că au cerut testarea și la meciul din Supercupă. Și cu siguranță vor face același lucru și în campionat.

Nici cei de la CFR Cluj nu sunt la prima partidă în care vor fi testați anti-doping. Universitatea Craiova a cerut testarea și în partida pe care cele două echipe au disputat-o în weekend, în ultima etapă a sezonului regulat.

ADVERTISEMENT

CFR Cluj și FCSB se înfruntă în Supercupa României, partidă care ar fi trebuit să se dispute în vară, înainte de startul acestui sezon. Dar a fost amânată din cauza pandemiei de coronavirus.


  • (P) Cota BETANO pentru CFR Cluj – FCSB: 4,60 este cota pentru „peste 3,5 goluri”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT