News

Testul care îţi arată în 30 de secunde dacă eşti sănătos

Te încurci în tabelele care calculează greutatea ideală? Avem pentru tine un test extrem de simplu pe care îl poţi folosi la tine acasă pentru a verifica dacă ai o greutate normală....
01.05.2016 | 14:11
Testul care iti arata in 30 de secunde daca esti sanatos
ADVERTISEMENT

Te încurci în tabelele care calculează greutatea ideală? Avem pentru tine un test extrem de simplu pe care îl poţi folosi la tine acasă pentru a verifica dacă ai o greutate normală.

Indicele de masă corporală nu mai este singura modalitate de a verifica sănătatea cuiva. Ultimele cercetări au arătat ca o treime din copiii care au un index de masă corporală normal au risc de a dezvolta o boală din cauza obezităţii.

ADVERTISEMENT

Există un test simplu, fără ajutorul cântarului sau metrului care te poate ajuta să afli dacă prezinţi riscuri de sănătate pe viitor.

Ai nevoie de o panglică sau o sfoară pe care o vei folosi pentru a-ti măsura înalţimea. Întinde-o pe lângă corp şi tai-o exact deasupra capului. Ia-o apoi şi uneşte-i capetele. Încearcă să înnozi panglica/sfoara nou formată în jurul taliei.

ADVERTISEMENT

Dacă poţi înnoda cu uşurinţă sfoara/panglica nu ai de ce să-ţi faci griji, eşti o persoană sănătoasă, cu o greutate normală raportată la înalţimea ta.

Daca nu poţi înnoda sau nu poţi atinge capetele panglicii/sforii noi formate ar trebui să consulţi un medic nutriţionist pentru a-ţi stablili tratamentul, dieta şi exerciţiile pentru a elimina kilogramele în plus.

ADVERTISEMENT

sursa: romaniatv.net