Life

Testul care îți arată cât ești de atent la detalii. Doar 1% dintre oameni descoperă diferențele

Cât de atent ești la detalii. Numai 1% dintre oameni reușesc să descopere diferențele. Adulții au rămas fără cuvinte când au văzut rezolvarea
13.11.2022 | 09:00
Testul care iti arata cat esti de atent la detalii Doar 1 dintre oameni descopera diferentele
Testul care îți indică dacă ești atent la detalii. Sursa foto - Novosti v Mire
ADVERTISEMENT

Atenția la detalii poate să facă uneori diferența. Nu o dată, această calitate a fost asociată cu performanţa şi succesul. Și totul se întâmplă pe bună dreptate. Vorbim despre un proces întreg prin care reușim, noi ca oameni, să prelucrăm în mod activ informaţiile din mediul înconjurător.

Testul care îți spune cât de atent ești la micile detalii

De-a lungul timpului, atenția la detalii a fost studiată de experți şi utilizată în psihologia cognitivă şi neuropsihiatrie. De altfel, dacă ne raportăm la psihologie, atunci atenția reprezintă un act selectiv al percepţiei.

ADVERTISEMENT

Ca să îți dai seama pe unde te situezi, îţi propunem să identifici pe această imagine, una aparent completată cu boabe de cafea și alte mici detalii. Discutăm despre, atenție mare, trei buburuze şi trei feţe de bebeluşi. Cât timp v-a luat?

boabe cafea

Cine a reușit să descopere toate cele șase elemente, jos pălăria. Aveți o atenţie foarte bine dezvoltată. Faceți parte dintr-un grup foarte restrâns. Repetăm, foarte restrâns.

ADVERTISEMENT

Nu mulți au fost cei care au reușit să descopere cheia. Este adevărat că totul ține de timp. Dacă ați stat peste un minut asupra fotografiei atunci rezultatul și-a mai pierdut din rapiditate.

Pentru cei nu au reuşit să găsească toate elementele sus-menţionate, răspunsul îl puteți vedea AICI. Nu trebuie să vă supărați. Repetăm informația din titlu. Numai 1% dintre oamenii care au făcut acest test au reușit să răspundă în primele 20 de secunde.

ADVERTISEMENT

Culmea, testul acesta a fost făcut însă chiar în viteză de copii. Adulții au avut probleme mai mari în a descoperi elementele chiar și după câteva minute bune în care au continuat să privească imaginea.

Cei mici nu și-au pierdut însă imaginația, au continuat să privească totul mult mai „neatenți” și de aici și cheia succesului. Concentrarea adulților poate să joace feste în anumite momente. Uneori nici prea multă nu e bună. Pentru că, nu-i așa, viața trebuie privită și cu ochi de copil.

ADVERTISEMENT
Tags: