Life

Teza de doctorat a Elenei Ceaușescu și șapca dictatorului, scoase la licitație! De la ce preț pornesc bunurile Ceaușeștilor

Nicolae Ceaușescu și Elena au deținut zeci de articole care acum vor fi scoase la licitație într-un eveniment unic în România. Iată cum poți licita.
10.05.2023 | 15:45
Teza de doctorat a Elenei Ceausescu si sapca dictatorului scoase la licitatie De la ce pret pornesc bunurile Ceausestilor
Obiectele care au aparținut lui Nicolae și Elenei Ceaușescu au fost scoase la licitație
ADVERTISEMENT

Nicolae Ceaușescu a condus România, alături de soția sa, Elena, timp de peste 20 de ani. De soții Ceaușescu sunt legate numeroase obiecte care redeschid o fereastră către trecut. Un trecut necunoscut publicului larg și ascuns mereu de ochii presei. Acum însă, oamenii au ocazia să vadă și chiar să dețină o parte dintre obiectele din viața soților Ceaușescu.

Teza de doctorat a Elenei Ceaușescu și șapca președintelui, printre obiectele valoroase

Articole vestimentare ce au aparținut lui Nicolae Ceaușescu și Elenei sunt scoase la licitație în data de 19 mai. Sute de doritori vor licita pentru cele peste 30 de obiecte istorice ale soților Ceaușescu. O piesă istorică ce apare în fotografiile de epocă este șapca din bumbac care a lui Nicolae Ceaușescu. Prețul de pornire al accesoriului este de 600 de euro. Șapca va fi însoțită de certificatul R.A.P.P.S., eliberat la data vânzării din cadrul licitației trecute.

ADVERTISEMENT

Una dintre cele mai valoroase piese este teza de doctorat a Elenei Ceaușescu. Lucrarea care are ca temă Polimerizarea izoprenului are un preț de pornire de 300 de euro. Aceasta face parte din seria de trei exemplare dactilografiate, originale, a cărei realizare era obligatorie în acea vreme.

Elena Ceaușescu a fost suspectată că nu ar fi scris singură teza de doctorat

Teza de doctorat a Elenei Ceaușescu a creat vâlvă la acea vreme. Fosta primă doamnă a devenit doctor în chimie pe baza acestei lucrări, deși nu ar fi cunoscut noțiunile elementare. Așadar, acest lucru face și mai valoroasă lucrarea de doctorat.

ADVERTISEMENT

În cadrul evenimentului se va scoate la licitație și o sticlă de colecție de Vodkă „Ceaușescu”. Băutura, în tiraj limitat la începutul anilor ’90, are un preț de pornire de doar 35 de euro.

Desigur, băutura este sigilată și are fotografia fostului președinte imprimată pe ea. Un alt obiect scos la licitație este barul în formă de glob pământesc cu lampă, sculptat în lemn. Acesta este decorat cu harta României, și a fost făcut cadou de filiala P.C.R. Bihor lui Nicolae Ceaușescu. Prețul de pornire este de 200 de euro.

ADVERTISEMENT

Fotografiile cu Nicolae Ceaușescu scoase la licitație pe 200 de euro

Între alte piese deosebite se numără și o fotografie cu Nicolae Ceaușescu în mină, împingând un furgonet. Imaginea a fost surprinsă de celebrul fotograf Armand Rosenthal și are prețul de pornire de doar 50 de euro.

Pentru prețul de pornire de 200 de euro vor fi scoase la licitație alte 22 de fotografii. Aceste poze îl ilustrează pe Nicolae Ceaușescu după cutremurul din 1977. Se va putea licita și pentru un fragment din corespondențele președintelui. Și cărțile de vizită trimise de Nicolae Ceaușescu fostului Ministru de Externe George Macovescu, vor di scoase la licitație pentru 75 de euro.

ADVERTISEMENT

Unde pot fi vizionate piesele lui Nicolae Ceaușescu înainte de licitație

Obiectele care au aparținut familiei Ceaușescu, pot fi vizionate în expoziția de la Palatul Cesianu-Racoviță. Acestea vor fi expuse alături de alte 300 de obiecte istorice ale României până pe data de 19 mai.

ADVERTISEMENT
"Şi-au ales locul, nu s-au dus la întâmplare". Două fete de 15 ani au murit după ce s-ar fi aruncat de pe un turn, în Hunedoara. Una dintre ele ar fi lăsat un bilet de adio
Nu s-a mai întâmplat niciodată în istoria fotbalului: 122 de meciuri la rând...
Nu s-a mai întâmplat niciodată în istoria fotbalului: 122 de meciuri la rând fără eșec pe teren propriu!
„Am venit să vă spun adevărul meu”. Prezentatoarea TV a vorbit despre divorțul...
„Am venit să vă spun adevărul meu”. Prezentatoarea TV a vorbit despre divorțul care a șocat o lume întreagă!
Mădălina Ghenea le-a aprins imaginaţia fanilor cu ultimul pictorial. Apariţie electrizantă, în costum...
Mădălina Ghenea le-a aprins imaginaţia fanilor cu ultimul pictorial. Apariţie electrizantă, în costum de baie
Lista celor mai periculoase alimente din lume. Cinci alimente la care nu te-ai...
Lista celor mai periculoase alimente din lume. Cinci alimente la care nu te-ai aștepta să fie incluse
Despre Patriarhul Daniel putine s-au stiut in totii anii acestia. Se stie ca...
Despre Patriarhul Daniel putine s-au stiut in totii anii acestia. Se stie ca nu este casatorit, dar in 2013, din senin o tanara spunea ca ii este fiica si ca vrea sa faca test de paternitate. Ce s-a aflat acum despre ea
Stela Enache va fi înmormântată în Cimitirul Bellu. Anunţ trist despre marea cântăreaţă
Stela Enache va fi înmormântată în Cimitirul Bellu. Anunţ trist despre marea cântăreaţă
O mamă a câștigat titlul de Miss Venezuela. A urcat pe scenă cu...
O mamă a câștigat titlul de Miss Venezuela. A urcat pe scenă cu fiica sa
Este bomba momentului în fotbal! Gigi Becali nu se dezminte
Este bomba momentului în fotbal! Gigi Becali nu se dezminte
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la trei luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la trei luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
„Am spart gheața! România merită în Schengen”. Austria acceptă ridicarea granițelor aeriene pentru...
„Am spart gheața! România merită în Schengen”. Austria acceptă ridicarea granițelor aeriene pentru România, cu câteva condiții
O monedă românească valorează cât o garsonieră. Cine o are în casă poate...
O monedă românească valorează cât o garsonieră. Cine o are în casă poate spune că l-a lovit norocul
Care e pluralul substantivelor 'macrou' și 'sânge'? Cele mai ciudate forme de plural...
Care e pluralul substantivelor 'macrou' și 'sânge'? Cele mai ciudate forme de plural din limba română