News

Theodor Stolojan recunoaşte că există un risc de rupere a coaliției PNL-PSD: „Categoric, şi nu e mic”

Theodor Stolojan afirmă că actuala coaliție de guvernare s-ar putea rupe în orice moment, din cauza diferențelor care există între PNL și PSD. Iată ce a declarat acesta.
09.12.2021 | 16:51
Theodor Stolojan recunoaste ca exista un risc de rupere a coalitiei PNLPSD Categoric si nu e mic
ADVERTISEMENT

Fostul lider al PNL este de părere că actuala coaliție de la guvernare este una fragilă, care se poate rupe în orice moment.

În cadrul unei intervenții la Digi 24, Theodor Stolojan a precizat că alianța dintre PNL și PSD funcționează foarte greu și, mai mult decât atât, între aceste partide există niște diferențe de ideologie care ar putea duce la o ruptură definitivă.

ADVERTISEMENT

Theodor Stolojan, declarații despre coaliție de guvernare

Totodată, fostul lider politic a explicat chiar și care ar fi situația ideală pentru scena politică, anume aceea de a exista negocieri pe orice subiect.

„Regula este ca orice decizie pe care o ia guvernul, care are impact, să fie luată după ce a fost negociată la nivelul conducerilor politice ale celor trei partide.

ADVERTISEMENT

Aceasta ar fi situaţia ideală. Din păcate, după cum vedeţi, există puncte de vedere foarte diferite între PNL şi PSD. Până la urmă, trebuie stat jos şi cu argumente găsită o formulă care să reprezinte un compromis”, a afirmat Theodor Stolojan într-o intervenţie la Digi24.

În cazul coaliției care se află acum la putere, acest lucru nu poate fi văzut și consensul este destul de greu de atins, dacă luăm în considerare faptul că partidele s-au tot certat pe diverse subiecte, începând de la bugetul pentru anul viitor până la certificatul verde și măsurile de relaxare care au fost luate.

ADVERTISEMENT

Ce a spus Theodor Stolojan când a fost întrebat dacă coaliția se poate rupe

Astfel, întrebat dacă există un risc pentru ca actuala coaliție de la guvernare să se rupă, fostul lider al liberalilor a avut un răspuns categoric și a precizat că acest lucru este foarte posibil.

Mai mult, el nu s-a ferit să spună că riscul nu este deloc unul mic sau neglijabil, pentru că diferențele dintre PNL și PSD în ceea ce privește opiniile sunt foarte mari.

ADVERTISEMENT

„Categoric, şi nu e mic, pentru că diferenţele de puncte de vedere între PSD şi PNL sunt foarte importante. Sunt chestiuni care ţin de valori, de principii”, a mai spus el, pentru sursa citată anterior.

Mai mult decât atât, Theodor Stolojan a dat și un exemplu în acest sens. Este vorba despre taxa pentru solidaritate, deoarece când s-a format coaliția liderii au spus că nu vor exista taxe noi.

ADVERTISEMENT